Minimalista játszóház dizájnérzékeny gyerekeknek

2021. március 09.
A radikálisan letisztult házikó a Bauhaus alapelveiből merítkezik, vagyis egyszerűségével a kreatív felfedezésnek igyekszik teret adni.

A piacon leginkább vibrálóan színes, túldíszített, műanyag játszóházakat lehet kapni, amik többnyire abból indulnak ki, hogy a gyerekek a leglátványosabb, legjobban felszerelt játékokat részesítik előnyben. És persze, ebben van is valami, hiszen ezek az ingergazdag tárgyak nagyon is lekötik a figyelmüket, ugyanakkor nem igazán adnak teret saját fantáziájuknak.

dizajn-jatszohaz-haus-janos-stone

A HAUS névre keresztelt minimalista játszóház a Bauhaus alapelveit szem előtt tartva olyan játékot kínál, amit a gyerekek tölthetnek meg élettel és történetekkel. A ház tervezője, Janos Stone annak a Kepes Györgynek az unokája, aki festőként és fotográfusként a Bauhaus-mozgalom fontos szereplője volt – előttük is tiszteleg a különleges házikó.

dizajn-jatszohaz-haus-janos-stone

A 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készült hófehér házikó könnyedén összeállítható és visszahajtogatható, ezért tényleg bárhova magával viheti a család. A házat filctollakkal, festékekkel kedvük szerint dekorálhatják a gyerekek, a szülők pedig egyszerűen lemoshatják róla, hogy a házikó később egy egészen más tematikájú fantáziajáték helyszíne lehessen!

dizajn-jatszohaz-haus-janos-stone

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!