Mi, nők itt vagyunk – üzeni a megújult Nők Lapja

2021. április 08.
A külsőleg és tartalmilag is megújuló Nők Lapja huszonegy nőnek tette fel a kérdést, milyen 2021-ben nőnek lenni Magyarországon. A válaszolók között döntéshozók, családanyák, kutatók, a gondolkodásmódunkat formáló művészek és a jövő nemzedékének tagjai is megtalálhatóak.

Az április 7-én induló „Helló, változó világ! Mi, nők itt vagyunk” kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen társadalmi változásokra lenne szükség hazánkban, hogy a nők könnyebben érvényesülhessenek a munka, a tudomány vagy akár az egészségmegőrzés területén. A kampány kapcsán többek között Erdős Juci, Heal Edina, Kováts Adél, Mészáros Antónia, Polgár Judit, Szinetár Dóra, Tari Annamária és Zsédenyi Adrienn szólalnak meg.

Természetesen nem csak a társadalomnak, a Nők Lapjának is igazodnia kell a nők megváltozott igényeihez, így a kampány indulásával párhuzamosan a több mint 70 éves magazin külsőleg és belsőleg is megújul. A 21. század nőit hivatott megszólítani a régi hagyományokhoz visszanyúló, mégis modern, új logó, az új rovatrendszer és a korábbi közkedvelt újságírók mellett megjelenő új szerzők, a modern médiafogyasztási szokásokhoz igazodó podcastok és a nőklapja.hu is.

vass_virag2

A Nők Lapja nem csak Magyarországon, a nemzetközi médiapiacon is egyedülálló jelenség. Úgy tudott mindmáig az ország legnagyobb példányszámú női hetilapja maradni, tudósítani a holdra szállásról, a Habselyem Kötöttárugyár divatbemutatóiról, a rendszerváltásról, az ökológiai lábnyomról és a Covid-járványról, hogy nem felejtette el megmutatni, mi történik mindeközben az emberrel. Ha a »nőklapjás« hang személyes is, a metodika mindig tényfeltáró, objektív. Hiszem, hogy ez az egyéni nézőpontú, őszinte valóságábrázolás nemcsak egy nagy múltú műhely hagyománya, hanem a jövő hiteles tartalomgyártásának a záloga is. Célunk, hogy az újság hangjában továbbra is generációk hallják meg a maguk hangját, a megújuló Nők Lapja a következő hetven évben is a nők mindennapjainak krónikása legyen, offline és online” – mondta Vass Virág, a Nők Lapja főszerkesztője.

A 72 éves Nők Lapja Magyarország legnagyobb példányszámú hetilapja, 608 ezer olvasóval és 169 ezer eladott példányszámával 2,2 millió kontaktust generál hetente. A régi, megszokott újságírói gárda mellett új, rendszeres szerzőként többek között Al Ghaoui Naima, Bus István, Fábián Janka, Csányi Vilmos, Grecsó Krisztián, Vámos Miklós és Kemény Zsófi írásaival találkozhatnak az olvasók áprilistól.

nlcimlap