Mesés kerti oázis egy spanyol dizájnertől

2021. április 20.
A spanyol építész és dizájner újrahasznosított műanyag felhasználásával alkotta meg a különleges kertibútor-kollekciót, ami a puha, hívogató textilekkel nemcsak elképesztően otthonos, de a Közel-Kelet misztikus hangulatát is megidézi.

A hagyományos kerti bútorok leginkább műanyag székekből, esetleg fonott pihenőfotelekből állnak, Patricia Urquiola azonban úgy gondolta újra a műfajt, hogy még kényelmesebb és mutatósabb darabok születhessenek. A spanyol építész-dizájner az elmúlt időben többször is felhívta magára a dizájnvilág figyelmét formabontó, kreatív koncepcióival – ilyen volt nemrégiben különleges zokniinstallációja is, amiről mi is beszámoltunk –, ez a látásmód pedig egy olyan alkalmazott feladatban is megmutatkozik, mint a kerti bútorok tervezése.

kerti-butor-dizajn-oazis-patricia-urquiola

A pihenőágyakból, matracokból, párnákból és szőnyegekből álló kollekció arra biztat minket, hogy nyugodtan nyúljunk el akár a földön fekve, találjuk meg az igazán kényelmes, minden merevséget és kötöttséget nélkülöző pozíciót. A koncepció leginkább az arab világ színes szőnyegeket és textileket felvonultató pihenőhelyeiből indul ki, de a talajszint fölé helyező bútordarabokkal mégis megadja a nyugati ember által megszokott komfortot.

kerti-butor-dizajn-oazis-patricia-urquiola

Az újrahasznosított műanyag felhasználásával készült hangulatos kerti oázis inspirációnak is jó ötlet lehet, hiszen könnyedén „építhetünk” hasonlót, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy jutott egy kis kert.

kerti-butor-dizajn-oazis-patricia-urquiola

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!