A legmenőbb kerti bútorokkal házhoz jön a nyaralás

2020. május 29.
Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy otthonunkhoz kisebb-nagyobb kert, esetleg erkély vagy terasz tartozik, érdemes energiát fordítanunk a kényelmes, mutatós berendezésre is. A Code Showroom kínálatában rengeteg izgalmas darabot találhatunk!

A B&B Italia egyik legkülönlegesebb idei újdonsága a japán sztárdizájner, Naoto Fukasawa által tervezett Ayana kollekció. Az otthonosságot, ismerősséget sugárzó formájú bútorcsalád főszereplője a tömör teakfaalap, amelynek kialakítása távol-keleti inspirációkról árulkodik. A kanapé emellett skandináv hatásokat is felidéz, miközben arányai a 20. századi modern legjobb hagyományait elevenítik fel – a végeredmény egy eklektikus, mégis harmonikus bútorkollekció, amely a nappali kényelmét varázsolja a külső térbe.


Szintén a B&B Italia újdonsága a Hybrid kollekció. A márka művészeti vezetője, a sztárdizájner Antonio Citterio által tervezett, minimalista, kül- és beltéren egyaránt esztétikusan alkalmazható Hybrid kanapécsalád előnye, hogy rengeteg elemből áll – így szinte végtelen számú kombinációt hozhatunk létre belőle, teljesen személyre szabva teraszunk vagy kertünk bútorzatát. A hívogatóan puha darabokból álló sorozathoz új kültéri textilkollekciót is piacra dobott a gyártó.

 

Először működött együtt a patinás B&B Italia, valamint a világ talán legismertebb formatervezője, Philippe Starck. A közös gondolkodás eredménye, az Oh it rains! egy olyan különleges bútordarab, amely nemcsak a kültéri tartózkodást teszi még kényelmesebbé, de egy valós problémára is praktikus megoldást kínál: háttámlája hirtelen zápor esetén lehajtható, ezáltal teljes egészében tető alá kerül a bútor kárpitozott felülete. Az Oh it rains! kanapé- és fotelváltozatban is elérhető, és minden bizonnyal az idei év egyik slágerterméke lesz – ami azért is valószínű, mert megjelenését követően azonnal elnyerte a Wallpaper magazin Best Design Awardját Best Cover Up kategóriában. 

A 2019-ben bemutatott Ribes kollekció idén tavasszal nyerte el végleges formáját, és mutatja meg teljes pompájában, mire képes: a sorozat ugyanis számos elemmel bővült, így idén gyakorlatilag már tetszőleges méretű és konfigurációjú alakzatok hozhatók belőle létre. A B&B Italia művészeti vezetője, Antonio Citterio által tervezett rendszer a rendkívüli variálhatóság mellett a Cote d’Azur-i tengerparti villák hangulatát idéző stílussal és mintás textilekkel is hódít, amelyek még otthonosabbá képesek tenni a jó időben plusz szobaként funkcionáló teraszt vagy kertet. 

Ugyancsak több újdonsággal jelentkezett idén a Minotti. Az új termékek közül a Tape ülőbútor-kollekció kiegészítéseként 2019-ben bemutatott, és idén több új elemmel bővített Tape Cord Outdoor sorozat a legérdekesebb: a japán Nendo által tervezett kollekció a rendkívül sikeres termékcsalád kültéri, mélyebb, nagyobb formátumú és még kényelmesebb változata, amelynek robosztusságát a hát- és kartámlák „drótozott” merevítése oldja. A számos méretben, magasságban, kiegészítővel és konfigurációval elérhető Tape Cord kisebb teraszok bútorozására éppolyan alkalmas, mint nagyobb, tágas terek berendezésére. 

A szintén a Minotti által gyártott Quadrado eleganciáját a jachtok faburkolata inspirálta. A brazil Marcio Kogan építész által 2019-ben megálmodott sorozat letisztult és könnyed, ráadásul számos elemének köszönhetően nagyon jól alkalmazkodik bármilyen térhez, az idei évtől ráadásul elérhető szélesebb és kompaktabb változatban és formátumban is, illetve olyan kiegészítőkkel, mint tálcák vagy gyertyatartó felületek – így a végső konfiguráció kialakításának csak a fantáziánk szab határt.