Íves köztéri padokkal a FOMO ellen

2021. április 22.
A Nomo Fomo pad koncepciója fricskát mutat a koronavírus időszakát átitató fear of missing outnak, miközben izgalmas dizájnmegoldást kínál a közterek fejlesztésére.

A Studio Hai köztéri padja egyszerű, mégis játékos alapötletből indul ki: az íves formát kétféle állásban lehet használatba helyezni, így emlékeztethet minket mosolyra és lefelé görbülő szájra is, jól megmutatva azt az érzelmi hullámvasutat, ami a legtöbbeket végigkísérte a koronavírus ideje alatt. A Nomo Fomo (No More Fear of Missing Out) egyrészt óvatos szabadtéri interakcióra hív, ugyanakkor a social distancing alapszabályait is betartja, hiszen az íveken egyszerre csak egy ember ülhet vagy támaszkodhat.

nomo-fomo-kozteri-pad-novenyek

Az ötletes koncepció tehát igyekszik megmutatni, hogy kimerészkedhetünk a lakásunk börtönéből, és részt vehetünk a közösségi életben, ha odafigyelünk egymásra. Ráadásul növényeket is ültethetünk a padokra: ez a bájos gesztus ugyanúgy az életet és az újjászületést ünnepli, nem utolsósorban pedig megmutatja, hogyan lehetne esztétikusabbá és zöldebbé tenni a nagyvárosi köztereket.

nomo-fomo-kozteri-pad-novenyek

nomo-fomo-kozteri-pad-novenyek

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!