Így alakíthatja át a köztéri padokat a koronavírus

2020. július 15.
A társas távolságtartás életünk részéve vált, ehhez az új élethez pedig a közterületek dizájnmegoldásainak is alkalmazkodniuk kell.

A koronavírus még mindig velünk van, és úgy tűnik, jó darabig (egy hatékony vakcina kifejlesztéséig) nem is megy sehova, így nekünk kell úgy alakítanunk az életünket, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudhassunk magunkat. Természetesen a dizájn és az építészet is sokat tehet ezért, nem véletlen, hogy máris rengeteg kreatív megoldás született a társadalmi távolságtartás, azaz a social distancing jegyében.

A milánói Antonio Lanzillo dizájnstúdió például olyan köztéri padokat tervezett, amelyek plexilapokkal választják el a rajtuk ülőket, ezzel biztosítva a terjedés megfékezéséhez szükséges távolságot. Egyelőre kétféle dizájnnal rukkoltak elő: egy hagyományosabb formavilágú paddal és egy elegánsabb, egészen minimalista kialakítású darabbal, amikhez a plexilapokat körformára vágták. Persze kérdés, hogy ezek a tárgyak valóban hasznosak lehetnek-e a vírus megfékezésében, vagy csupán szomorú szimbólumai az emberiség új korszakának.

Designboom

Olvass tovább!