Zseniális trükk a TikTokról a kinyúlt pólók megmentéséért

2021. június 16.
Nálatok is alvópólóként végzik azok a felsők, amik kinyúltak a használattól, de nincs szíved kidobni? Jó hírünk van, egy szuper praktikával egész jól helyre lehet hozni ezt a szépséghibát!

Akármennyire imádunk is egy pólót, ha a nyaka kinyúlik és az anyaga veszít a tartásából, nem nagyon marad más választás, mint parkolópályára tenni az egykor hőn szeretett ruhadarabot. A kidobás előtti állomás lehet, hogy pizsamafelső helyett alvópólóként használjuk, vagy rosszabb esetben portörlő rongyként állítjuk csatasorba. Mielőtt azonban végleg száműznénk a viseltes ruhadarabot a gardróbunkból, egy ígéretes TikTok-trükk bevetésével érdemes még egy utolsó esélyt adni neki!

Zseniális pólómentő trükk a TikTokról

Fájdalmas igazság, hogy minél kényelmesebb és puhább egy póló (vagy bármilyen ruhadarab), annál nagyobb a valószínűsége, hogy kinyúlik, és akármilyen gondosan mossuk és szárítjuk, akkor is úgy fest, mintha a kutya szájából rángatták volna ki. Hiába divat az oversize stílus, be kell látni, hogy egy ilyen trikót házon kívülre nem túl szerencsés felvenni. Idővel a pólóknak nemcsak a nyaka nyúlik meg, hanem az egész nagyobbnak tűnhet az eredeti méreténél, s mivel az anyag szövete is meglazul, rakoncátlan gyűrődések csúfíthatják el az összképet. Minél többet viseljük tehát a legmenőbb pólóinkat, annál hamarabb érik el ezt a kritikus állapotot.

Az ilyen állapotba került pólókkal – legyen szó mintás vagy sima fehér darabról – mindannyian könnyebben kísérletezünk: ha a zseniálisnak tűnő TikTok-trükk nem válna be, maximum az időnket vesztegetjük, ha viszont sikerrel járunk, új életre kelthetjük a kiöregedett ruhadarabokat. Christie Moeller nagyon egyszerű módszert javasol, amit videóban is megörökített: elég, ha harmónikaszerűen összehajtogatjuk a póló nyakát, majd jéghideg vízbe mártjuk – ő még jégkockákat is tett a tálba, hogy minél hidegebb legyen a víz, amiben a póló alámerül. Ezután ki kell belőle csavarni a vizet, majd meleg vasalóval félig megszárítani. Ha ezzel megvagyunk, csak ki kell teríteni, és meg kell várni, hogy teljesen megszáradjon – a tiktoker ígérete szerint olyan lesz, mint új korában! 

@christiemoeller

Fix a stretched out t-shirt neck #fashionstylist #alwayslearning #tiktokdiy #laundry #youshouldknow #feelinggood #learnontiktok #styletips

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Tényleg működik?

Az Apartmenttherapy.com szerzője, Olivia Muenter a napokban nagy reményekkel telve próbálta ki ezt a trükköt, a végeredményről pedig így ír: „Minden igyekezetemmel azon voltam, hogy sikerüljön úgy összehajtogatnom a póló nyakát, ahogy a TikTokon láttam, sokadik próbálkozásra nekem is összejött. A pólót jeges vízbe mártottam, megvártam, hogy jól megszívja magát, majd kicsavartam és vasalódeszkára fektettem. Átvasaltam, hogy valamelyest megszáradjon, majd egy éjszakán át hagytam a vasalódeszkán pihenni, hogy teljesen megszáradjon. Valamivel jobban festett a vasalás után, de azért nem nevezném egetverőnek a különbséget. Kételkedve hagytam ott a ruhadarabot, és amikor reggel ismét vetettem rá egy pillantást, ugyanez a látvány fogadott. Jobb lett, de semmi extra! Ahhoz, hogy lefotózzam a póló előtte-utána állapotát, ruhafogasra akasztottam a trikót, majd ott is hagytam pár napig. Mit is mondhatnék? Az nem lenne igaz, hogy semmi sem változott, de azért átütő sikert sem értem el. Azt viszont megfigyeltem, hogy a fogason lógatás jót tett a pólónak! Összességében azt mondanám, hogy a trikó a kísérlet után kevésbé lett pizsamás, azt azonban felesleges remélni, hogy olyan lesz, mint amikor először vettük a kezünkbe!”

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?