Fenntartható betétekkel menstruálhatunk

2021. július 19.
A női higiéniás termékek óriási megterhelést jelentenek a környezetnek, ezért az elmúlt években rengeteg környezetbarát menstruációs eszköz született. A legújabb a klasszikus betétek ismerős kényelmét tette egy kicsit zöldebbé!

Ha szeretnénk „fenntarthatóbb módon” menstruálni, ma már számos termék közül válogathatunk. Vehetünk például menstruációs kelyhet, ami talán a leghasznosabb eszköz ezen a téren, azonban sokan idegenkednek az eszköztől, vagy túl erős menstruációjuk miatt találják nehézkesnek az alkalmazását. Aztán ott vannak a mosható betétek és a menstruációs bugyik, de ezek sem feltétlenül komfortosak mindenki számára.

menstruacio-betet-ruth-kornyezetbarat

A Ruth betétek első ránézésre pont úgy néznek ki, mint a klasszikus szárnyas betétek, de valójában megújulók, 93 százalékban teljesen természetes alapanyagokból készültek, így használat után tökéletesen lebomlanak. A részben bambuszból, részben kukoricából készült betétek állítólag puhák és kényelmesek, és csak annyi a különbség bennük a hagyományos darabokhoz képest, hogy ezeket sokkal jobb érzéssel hajíthatjuk a kukába.

menstruacio-betet-ruth-kornyezetbarat

A Ruth már össze is gyűjtötte az induláshoz szükséges összeget a Kickstarteren, így hamarosan a tömeggyártás is beindulhat.

Olvass tovább!