Mindent átírt a TikTok, amit eddig a bikiniviselésről gondoltunk

2021. július 22.
Mintha idén a TikTok feltett szándéka az lenne, hogy rádöbbentse az embereket, egészen eddig teljesen rosszul viselték a bikinit. De ha nem is kifejezetten rosszul, de mondjuk nem is teljesen úgy, hogy kihasználjanak minden, az aprócska ruhadarabban rejlő potenciált.

Kendall Jennertől már láthattuk, hogy idén menő fordítva viselni a bikinit, de ez csak a jéghegy csúcsa. A fordított bikini trendje mellett az elölről hátra, alulról felfelé irányokba is elmozdultak a nyár kötelező ruhadarabjai. A TikTokon – száz meg száz videóban – különböző korú, alakú és méretű nők mutatják és tanítjál meg a követőinek, hogyan fordítsák el, kössék máshogy a bikiniket, hogy azok még jobban kiemeljék idomaikat. Van olyan lány, aki tizenegy különböző variációt tud egyetlen egyszerű felsőre, közülük legalább hármat szupercukinak, egyet pedig kifejezetten aranyosnak titulálva. Nagyon egyszerűnek tűnnek ezek az aprócska változtatások, míg a gyakorlatban ki nem derül a legtöbb esetben, hogy azért mégsem. 

@kkenziequinn

girls it’s worth the watch! they are all so cute:) #girlhacks #bikinihacks #bikini #bikiniseason

♬ Chanel – Silence!!!

Bár kétségtelenül vannak ötletesnek tűnő megoldások a TikTok tippjei között, a nagy kérdés mégis az: vajon a gyakorlatban is működnek? Nem hagy cserben a bikini az első mozdulatnál? Vagy nagyobb mellméretnél? Nem csoda, ha minden lifehackes TikTok-klipre jut egy leleplező videó is, vagy amelyik azt szemlélteti, miért csak egy fotó erejéig működhet az adott módszer, esetleg csak vékony, szőke tinédzseralkatú nőkön. És persze ott vannak azok a videók is, melyeken rosszul alkalmazzák az adott trükköt. Ugyanakkor valljuk be, még ha a való életben gyakran használhatatlan is egy-egy ötlet, roppant szórakoztató nézni ezeket.

És ha bikinikről van szó, kétségkívül az egyik legjobb az, talán mert annyira abszurd, amikor két bikinialsót egymás fölé felvéve alakít ki felsőt a TikTok-felhasználó – ahelyett, hogy egyszerűen venne egy felsőt. 

@simplytrish1

#stitch with @jmegss WHY CANT I GET THIS RIGHT?! 😅 #swimsuithack #bathingsuithack 🧢

♬ original sound – simplytrish

Ha a TikTokot nézzük, úgy érezhetjük, esélyünk sincs egyrészes fürdőruhát találni, ami elfogadható árú, nem csúnya és nem katasztrofális minőségű. Emellett nem barnulunk tőle mindenféle kusza mintában, és nem kell fordítva, elölről hátra vagy kívülről befelé viselni. Úgy tűnik, ez túl nagy kérés. 

A teljesen lehetetlen fürdőruhák azonban nemcsak a TikTokon jelentek meg, hanem az Instagramon is szép számmal fellelhetők, és egyértelműen a Kardashian-Jenner klán nőtagjai viszik a prímet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Évek óta hirdetik, hogy az aprócska, anatómiailag is nagy kihívást jelentő, esetenként arcmaszkra hasonlító fürdőruhák és bikinik a menők, amiket ide-oda kötözgetve viselnek, mintha a TikTok inspirálta volna őket, vagy fordítva. A Kardashianek pedig a kitartó munkával elérték, hogy nyomot hagyjanak a fürdőruhagyártókon, így mára két extremitás között választhatunk: vehetünk egy sima, egyszerű, unalmas úszódresszt, amiben bele lehet menni a vízbe, vagy egy, csak a szemnek és az Instagramnak kitalált bikinit.

Forrás: The Cut Fotó: Unsplash

Olvass tovább!