Bikiniben bűntudat nélkül – felszámolható a diétakultúra?

2021. július 04.
A diétakultúráról, a társadalom idealizált testképéről, „csaló kajákról”, egészségről és önelfogadásról készítette legfrissebb epizódját a Nem azért, de… podcast, Pór Ági testpozitív személyi edző szakértői közreműködésével. Az adás során Eszter, Eszti és Ági saját tapasztalataikból kiindulva keresték a megoldást a társadalom fogyókúra-központúságára, az étkezéshez társuló bűntudatra, vagy éppen a kövérség diszkriminációjára.

„Az, hogy elfogadom magamat, kibékülök magammal, az nem egy privilégium, ami csak akkor jár, amikor már végre tökéletesítettem magamat, hanem egy olyan dolog, amihez ha nem férek hozzá, az folyamatosan meg fogja keseríteni az életemet. Ha folyamatosan harcban vagyok magammal, akkor sokkal nagyobb támadási felületet hagyok a diétakultúrának is – mondta Pór Ági az önszeretetről. 

body-positive-edzes-dieta-podcast

A fürdőruhaszezon érkeztével az önszeretet és önelfogadás üzenete, a diétakultúra elleni harc fontosabbá válik, mint valaha – hiszen ekkor még nagyobb nyomás a nőkön (és a férfiakon is), hogy a „legjobb formájukat” mutassák meg. Szerencsére, bár a diétakultúra komplex, egész életünket behálózó társadalmi jelenség, tudunk tenni ellene, a podcastepizód pedig konkrét tippeket is ad erre. 

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!