Butikhotelre hajazó rehabilitációs központ épült Hollandiában

2020. november 13. |

Ebben a 84 ágyas egészségügyi intézményben mindenki úgy érezheti magát, mintha egy négycsillagos szállodában pihenne.

Az Utrechtben található Domstate Zorghotel célja, hogy az ott rehabilitálódó betegek luxushotelben érezhessék magukat gyógyulás közben. A tér kialakítását egy holland belsőépítészeti stúdió, a Van Eijk & Van der Lubbe bonyolította, akik a kényelem és praktikum szem előtt tartása mellett a dizájnos, kimondottan butikhotelekre jellemző megoldások kialakítására törekedtek.

A kétféle megközelítésmód persze szorosan össze is fonódik, hiszen az esztétikus enteriőr ugyanúgy hozzájárul a rehabilitációs központ betegeinek felépüléséhez. Jó példa erre a betegek szobáinak kialakítása: a hatalmas tükör és az izgalmasan tekeredő függesztő cső egyszerre számít izgalmas dizájnmegoldásnak és jelent segítséget a gyógytornához.

A tényleg tisztán hoteleket idéző lobbyban zongora és izgalmasan ívelő ülőbútor is található, a padlóra pedig több helyen is színes betéteket építettek, hogy a hasonló intézményekre jellemző fehér sterilitást vidámabb hangulatra cseréljék – így egyben egy kis színterápiát is kínálva a bentlakóknak.

Dezeen

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design