Díjat nyert a magyar kabin

2021. október 04.
Újabb nemzetközi díjat hozott el a Hello Wood stúdió kabinháza, a WorkStation. Ezúttal a German Design Council által alapított ICONIC Awardson tarolt és került győzelmével a világ leginnovatívabb épületei közé.

A WorkStation kabin tervezése során a Hello Wood csapata olyan minőségi tér megalkotására törekedett, amely mérete ellenére optimális térérzetet nyújt és jól átgondolt komplexitásából fakadóan sokféle funkció ellátására alkalmas. A kabin hang- és hőszigetelt falai 8 négyzetméternyi teret rejtenek, amely extra„helyiségként” vagy éppen önálló minilakként is megállja a helyét. A lapra szerelhető szerkezetből adódóan gyorsan és egyszerűen felállítható a kert végében, üres telken, vízparton vagy irodaház udvarán (vagy akár benne is).

Az első WorkStation kabinok 6 főnek is kényelmes, privát tárgyaló- és dolgozószobának készültek beépített bútorzattal, de a poligonális forma több lehetőséget is rejtett. Megépült azóta a GameStation verzió, egy szivaccsal bélelt játszókuckó gyerekeknek, ahol a kifelé dőlő falsíkok kényelmes háttámaszt biztosítanak videójátékozás vagy mesenézés közben.

Emellett a WorkStationök dizájnszállásként is megállják a helyüket – a nyáron Tállyára felépített kabinok az egyedileg készített, praktikus berendezésnek köszönhetően teljes jogú „apartmanházként” funkcionálnak. A konfigurációk sora nem áll meg itt, a Hello Wood már tervezi a fémborítású, futurisztikus CyberStationt és a SaunaStationt, amely nevének megfelelően kerti, dizájnszaunának készül.

„A felhasználók igényeire reflektáló termékfejlesztésének köszenhetően a futurisztikus kapszulánk lapra szerelhető változatban már Európán kívülre is szállítható. Az idei év eredményei alapján az egyedileg sorszámozott dizájntermék 2022-ben közel száz helyen tud majd megépülni” – meséli Huszár András, a Hello Wood vezetője.

Nem csak az újabb nemzetközi elismerés miatt él izgalmas időket a Hello Wood stúdió, a korábban leginkább installációiról ismert cég léptékváltáson megy át az utóbbi időszakban. 

„Amellett, hogy terjeszkedünk határon túl, és jelenleg is több külföldi projektet készítünk elő, Magyarorszagon minden eddiginél nagyobb szabású projektjeink zajlanak. Elkészültek az egyedülálló Normafa Lombkoronasétány izgalmas kiviteli tervei, emellett Európában is előremutató és formabontó CLT-parkolóházakra szerződtünk le, és amire legbüszkébb vagyok, 5-hektáros balatonfelvidéki telkünkön, saját tervezésű és üzemeltetésű glamping resort szálláshelyünk épül, amit idén meg is nyitunk” – foglalja össze a stúdió évét Tóth Krisztián, a Hello Wood Zrt. elnöke és társtulajdonosa.

A jövőben mindinkább a nagy léptékű megbízások felé tervez elmozdulni a Hello Wood mint olyan „design and build” építésziroda, amely az első koncepciótervektől a teljes kivitelezésig viszi végig a projekteket.

Fotó: Darab Zsuzsa

Olvass tovább!