Újabb magyar dizájnkabin a piacon

2020. július 21. |

A Kabinka névre keresztelt, praktikus kisház hétvégi szálláshelyként és természetközeli munkaállomásként is használható.

Egy saját hétvégi ház vagy plusz munkaállomás építése során sok kompromisszumot kell kötni, erre kínál alternatívát a Hello Wood egyszerű, de modern technológiával készülő kis szériás kabinja. A hazai tervezésű és gyártású Kabinka azoknak szól, akik előtérbe helyezik a gazdaságosságot, az egyszerűséget és a kompakt, de egyben letisztult életmódot is.

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő Kabinka négy méretben, 12 és 20 négyzetméter között rendelhető, kényelmesen elférhet benne egy teakonyha, mosdóhelyiség, kanapé és kályha. A hűthető-fűthető belső térben egész évben be tudunk rendezni egy kisebb fajta lakást. Nem feledkezhetünk meg a környezetre gyakorolt hatásról sem: az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kisház építése környezetbarátabb, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő házé.

A termékfejlesztési folyamat következő lépése a lapraszerelhetőség megvalósítása, hogy akár a megrendelő is összerakhassa előregyártott elemekből. Az okos tervezésen túl ezt az innovatív megoldások használata teszi lehetővé, például az ipari falpanelek alkalmazása dizájn környezetben. Bár nálunk még szokatlan a „szereld magad” megoldás egy kisház esetében, az oktatási tevékenységet is végző Hello Wood hisz abban, hogy mindenki felfedezheti régen elfelejtett érzékeit és képességeit, amikor a fára és az alkotásra fókuszál.

Olvass tovább!

Magyar dizájnkabinban home office-olhatunk

Magyar dizájnkabinban home office-olhatunk

A járványhelyzet rengeteg embert kényszerített home office-ba, és sokan pedzegetik, hogy még a veszély végleges elmúlásával is ez a munkavégzési forma lehet a jövő. Ha így van, nem árt kicsit újragondolni az otthoni munkavégzésére alkalmas tereket, vagy akár kifejezetten erre a célra tervezni – egy hazai dizájnstúdió is épp ezt tette!

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design