„Normális, hogy a férjem mindennap csinálná?”

2021. október 06.
Az egyik félnek akár teherré is válhat, ha a párja folyamatosan, a hét minden napján kívánja a szexet. A következőkben Sereg Tímea párkapcsolati mediátor, szexológus válaszol egy olvasói kérdésre.

Három éve vagyunk házasok a férjemmel. Eleinte se vele, se nélküle kapcsolatként indult, majd egy szünet után megkérte a kezemet, és igent mondtam. Összeköltöztünk, mondhatni boldogok is vagyunk, de van egy problémám. Ő minden nap igényli a szexet, van, hogy kétszer is, én pedig kezdem azt hinni, hogy szexfüggő. Nehezen tudom visszautasítani, de már a víz kiver, ha megint szexuális közeledik, mihamarabb le akarom tudni. Normális, hogy valaki ennyit akarjon szexelni?

Az olvasói levelet Adrienn küldte nekünk, aki arra tippel, hogy nagy étvágyú férje szexfüggő.

szex-ferj

Mit lehet tenni?

A szexfüggőség szenvedélybetegség, aminek legfőbb tünetei, hogy hosszú ideje tart, hogy a férjek a házasságon kívül is keresik az afférokat, prostituáltakhoz járnak, masszázsklubokba mennek, idegen nőket szednek fel bárokban. Nem igazán lehet rámondani valakire, hogy szexfüggő, ha minden nap kívánja a szexet a feleségével, lehetséges, hogy ilyen az ő libidója. Érdemes megtudni, hogy a korábbi kapcsolataiban hogyan működött a férj, mennyire volt aktív az ágyban, voltak-e ebből gondjai. Ez nehéz beszélgetésnek tűnhet, de célszerű megtudni, mindig ilyen volt-e, vagy csak most ilyen, ebben a kapcsolatban, tehát a kérdések és a beszélgetés arra irányuljon, hogy partnerfüggő-e a vágya.

A se vele, se nélküle kapcsolat mint előzmény sokatmondó, lehetséges, hogy a férfi vagy olvasónk családjában a gyerekkorban nem volt minden a legmegfelelőbb, és a kötődés nem biztonságosan alakult ki az édesanyával. A felnőttkori intim kapcsolatokban visszaköszönnek a gyerekkori tapasztalatok, viszont ez nem jelenti azt, hogy a problémás gyerekkor hozadékán viselkedésünkkel ne lehetne változtatni. Olvasónk kérdése az, hogy normális-e, ha a férfi a házasságban minden nap kívánja a feleségével a szexet, amire a válasz az, hogy ez így van rendjén, viszont az már kevésbé van rendben, hogy a feleség minél hamarabb túl akar esni a szexen. 

Fotó: Getty Images

A szexológus válaszának folytatását a 24.hu-n tudod elolvasni!