Szexuális zaklatás vádjával perelték be András herceget

2021. augusztus 10.
Erzsébet királynő fia évekig jó barátságot ápolt Jeffrey Epsteinnel, és a pedofilbotrány kirobbanása idején őt is megvádolták szexuális erőszakkal. A herceg egészen idáig meg tudta úszni a felelősségre vonást, ám az egyik áldozat most polgári peres eljárást indított ellene.

A királynő fiát egy Virginia Giuffre nevű nő vádolta meg szexuális erőszakkal még 2019-ben. A nő tinédzserként lett a szexkereskedelem áldozata, őt is Jeffrey Epstein és köre hálózta be, és vallomása szerint András herceg 16-17 éves korában többször is megerőszakolta A herceg a botrány kirobbanásakor kitartóan tagadta a vádakat, sőt kezdetben azt állította, hogy soha nem is találkozott a nővel  – ez az állítása viszont rögtön megdőlt, amikor előkerült néhány közös fotó róla és a tinédzser Giuffre-ról. Mindennek ellenére András végül megúszta az ügyet. Bár a botrány kirobbanása után kapott egy kis ejnye-bejnyét a királynőtől, sőt büntetés gyanánt arra is utasítva lett, hogy vonuljon vissza a közszerepléstől, de nagyjából ennyivel le is zárták a dolgot.

Virginia Giuffre azonban nem hagyta annyiban az ügyet. Tegnap benyújtott  egy keresetet a manhattani kerületi bíróságra, amiben ismét leírta, hogy a herceg többször is megerőszakolta: Epstein kerítőjének, Ghislaine Maxwellnek a londoni otthonában, illetve Epstein manhattani és Virgin-szigeteki otthonában is. A vádak szerint Maxwell volt az, aki segített felhajtani a fiatalkorú lányokat Epsteinnek, hogy a férfi aztán a befolyásos és gazdag barátai rendelkezésére bocsáthassa őket.

andras-herceg

A kereset úgy fogalmaz, hogy 20 évvel ezelőtt András herceg vagyona, hatalma, pozíciója és kapcsolatai lehetővé tették, hogy bántalmazzon egy megrémült, sérülékeny fiatalt, akit senki nem védett meg.

Giuffre egy közleményt is kiadott, melyben leírta, hogy számon akarja kérni András hercegen azt, amit elkövetett vele szemben. Mint írta, nem könnyen hozta meg a döntést, ugyanis anyaként és feleségként a családja az első az életében, és tudja jól, hogy András herceg és köre most újabb támadásokat fog indítani ellene. De azt is tudja, hogy ha most nem tette volna meg ezt a lépést, azzal cserben hagyta volna a többi áldozatot.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!