Ezek a szexpózok nemcsak izgalmasak, de sok kalóriát is elégethetsz velük

2021. szeptember 23.
A kifogyhatatlanul színes szexpózok tárházában találhatunk olyanokat, amik a teljes testet átmozgatják, míg mások felérnek egy kisebb kardioedzéssel. Ez azért nem hangzik rosszul, igaz?

Azok a testhelyzetek, amelyek nagyobb mennyiségű kalória elégetését teszik lehetővé, aktív izommunkára fognak és erőkifejtést is igényelnek – ezek közé tartoznak például azok a szexpozitúrák, amiket álló helyzetben kell kivitelezni. Persze négykézláb és fekve is lehet olyan pozíciót felvenni, ami fokozza a kalóriaégetést!

Szexpózok, amikkel sok-sok kalóriát égethetsz el

Egy kisebb, 2013-as tanulmány eredménye szerint szex közben a férfiak nagyjából 4,2 kalóriát égetnek el percenként, míg a nők – tőlük kicsit lemaradva – 3,2 kalóriától szabadulnak meg. Figyelembe véve, hogy egy átlagos együttlét körülbelül 5-6 percig tart, ez nem hangzik túl ígéretesen. Egy kis kreativitással és kíváncsisággal azonban többszörösére nőhet a szex közben elégetett kalóriák száma: rugaszkodjatok el a misszionárius póztól, és vessétek bele magatokat azokba, amik intenzívebb kalóriaégetést tesznek lehetővé!

1) Talicska

Ennek kivitelezéséhez a férfi álló helyzetet vesz fel, a nő pedig a férfi előtt megtámaszkodik a karján, és a lábával átöleli partnere derekát. A férfi megtartja a nőt a csípőjénél fogva, közben pedig kezdetét veheti a behatolás.

Ez a szexpóz mindkét féltől igényel némi extra izommunkát, leginkább a felsőtestet munkára fogva. Fejleszti az erőnlétet, a rugalmasságot és az ügyességet, meg persze az egyensúlyérzéket. Mivel rendkívül mély behatolást tesz lehetővé, a szexuális örömök átélése szempontjából sem elhanyagolható ez a pozitúra!

2) Szex álló helyzetben

Ennek megvalósításához a legjobb, ha a pár tagjai egymás felé fordulva közel állnak egymáshoz. A behatolást végző fél emelje fel a párját, megtámasztva a fenekénél, csípőjénél. A levegőbe emelt résztvevő fonja a lábát a behatolást végző társa derekára, a nagyobb stabilitás kedvéért. Könnyebbé tehető a kivitelezése, ha a levegőbe emelt partner hátát egy falnak támasztja.

Izommunka szempontjából kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen erőnlétben van a pár behatolást végző tagja, különös tekintettel a felsőteste izmaira. Gyakorlása közben észrevétlenül erősödik a hátizom felső része, a bicepsz és valamelyest a combizmok is. A szexuális élvezet szempontjából csodás benne, hogy könnyen izgatható a csikló és a G-pont is, így az extra edzés mellett egetverő orgazmusra is lehet számítani!

Szexpózok, amikkel sok-sok kalóriát égethetsz el

3) Fordított tehenészlány 

A megvalósításához helyezkedjen el kényelmesen a behatoló fél az ágyon vagy a földön, a páros másik tagja pedig guggoljon az intim testrésze fölé, partnerének háttal. Így létre is jöhet a behatolás, melynek során a nő szabadon mozoghat előre-hátra, vagy akár föl és le is!

Ez a pozitúra leginkább a nő izmait fogja munkára: amíg felül marad, az ő kezébe összpontosul az irányítás, és legtöbbet a comb- és vádliizma erősödik, kiadós kardiózással kiegészítve! Ez a pozitúra mély behatolást tesz lehetővé, nem mindennapi szögben, amit a felül lévő partner kedve szerint kontrollál.

Forrás: Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?