Épített Holddal lett teljes az esküvői kápolna

2021. november 09.
Egy „soha le nem nyugvó” Holdat mintáz a medence fölé lógó, megvilágított körablak, ami igazán különlegessé teszi ezt a kínai esküvői kápolnát.

Az 55 négyzetkilométeren elterülő, pazar természeti környezetben épült meg a Syn Architects stúdió által tervezett különleges esküvői kápolna, melynek központi motívuma a Hold lett. Az égitestet egy nagy méretű, kör alakú ablak testesíti meg, ami az épületen kívül egy magas falú medence mögül világít, így „soha nem nyugszik le” – ahogyan remélhetőleg az itt megpecsételt szerelmek sem múlnak el soha.

syn-architects-hold-kapolna-kina-epiteszet

A kápolna egy „tisztító út” végén helyezkedik el, ami a hegyeken keresztül vezet. Az építészek és kápolnának otthont adó Tai’an város vezetősége a konfuciánus hagyományokból merítkezve igyekeztek szimbólumokkal megölteni a környéket, és kihasználni a vallásban is fontos szerepet kapó dualizmust, így összekötve a természetet az épített környezettel, a falvakat a városokkal.

syn-architects-hold-kapolna-kina-epiteszet

syn-architects-hold-kapolna-kina-epiteszet

Ezen elgondolás mentén nemcsak a betonból épített modern épület került a természetes tájba, de a természetes táj elemei is bekerültek az épület belsejébe: a Hold alakú ablak felett különleges, fényvisszaverő ezüst felület erősíti a kozmikus hatást, míg a padlón mohával borított sziklát mintázó installáció idézi meg a kültéri környezetet.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!