Fényárban úszik a látványos erdei faház

2021. október 20.
Az angliai Cotswolds régió erdejében áll a nagy méretű üvegtáblákkal borított „faházikó”, ami különleges luxusmenedéket nyújt a városi életből kiszakadni vágyóknak.

A brit Brodway Malyan építészeti stúdió tervezte azt a különleges erdei villát, ami a Cotswolds területén található The Lakes by Yoo luxuskomplexumhoz csatlakozik. A megrendelők egy pavilonszerű struktúra kialakítására kérték meg a stúdiót, így született meg az egyszintes (és jórészt egyterű), laposan szétterülő épület – mivel a megrendelő egy idősebb pár, a lépcső nélküli hétvégi ház hosszú távon is kényelmes megoldás lehet számukra.

anglia-luxus-fahaz-epiteszet

A faház frontoldalát óriási üvegablakokkal borították be, ami nappal rengeteg természetes fényt – és persze az erdei környezet pazar látványát is – enged be a házba, és mivel a környéken tényleg csak fák állnak, a magánéletük megtartása sem jelenthet gondot.

anglia-luxus-fahaz-epiteszet

anglia-luxus-fahaz-epiteszet

A luxus faház egyszerű formáját néhány izgalmas megoldás kompenzálja: a ház alapzata például kissé megemelt, ami azt az érzetet kelti, mintha az épület a táj felett lebegne, sötétben pedig az egész épület mentén végigfutó LED-sor borítja fényárba az otthont. A belső terek berendezése szintén az egyszerű, letisztult, kényelmet szolgáló attitűdöket tükrözi. A tulajdonosok egyébként eredetileg hétvégi háznak szánták az épületet, de egyre több időt töltenek ott, és azt is el tudják képzelni, hogy végleg beköltöznek.

anglia-luxus-fahaz-epiteszet

anglia-luxus-fahaz-epiteszet

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!