Egy dizájner mutatja meg, miért ne a gondviselésre bízd magad a biztonsági öv helyett

2021. október 28.
A keresztet formázó ál biztonsági öv sötét humorral, de nagyon élesen mutat rá, milyen, amikor a gondviselésre bízzuk magunkat vezetés közben. És hogy – a vallás tisztelete mellett – azért mégis jobban járunk, ha itt az Úr helyett inkább az övekben bízunk.

Kreatív, fanyar és felforgató fricskával állt elő a Chairbox dizájn stúdió. A devine protection, vagyis isteni védelem elnevezésű, keresztet formázó formázó ál biztonsági öv megmutatja, hogy amikor nem kötjük be az övünket, akkor gyakorlatilag a sorsra (vagy ha ateisták vagyunk, fogalmazhatnánk úgy is, hogy a véletlenre) bízzuk magunkat.

biztonsagi-ov-kereszt-dizajn-vedelem

Az alkotók célja elsősorban nem a vallásos hit megsértése (bár a vakhit kritikája kétségkívül jelen van), sokkal inkább a biztonságos vezetés fontosságára hívják fel a figyelmet az ötletes koncepcióval, ami mellé csípős kommentár is készült: „Bár az ember által megalkotott biztonsági övek védelmet nyújthatnak a vezető és az utasok számára egy baleset esetén, én jobb szeretem az Úr kezeire és figyelő tekintetére bízni magam az ilyen helyzetekben – csak úgy, mint az élet minden területén. Az isteni védelem biztonsági öv látványos szimbóluma hitemnek, miközben megszabadít a biztonsági öv viselésének kényelmetlenségeitől és a biztonsági öv bekapcsolásának hiányát jelző idegesítő pittyegéstől.”

A merész tárgy egy nagyobb széria eleme, melyben a dizájnstúdió sötét humorral fogalmaz meg társadalomkritkát izgalmas objekteken keresztül. Addig is, míg a többi alkotásra várunk, ha vallásosak vagyunk, ha nem, azért a biztonsági övet mindig használjuk.

biztonsagi-ov-kereszt-dizajn-vedelem

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!