Hó nélkül is ellennénk a mesés chilei síházban

2021. november 26.
A Cautín folyó közelében álló faház rendhagyó körülmények között épült fel, a végeredmény azonban így is nagyon pazar lett.

A megrendelő eredetileg egy másik építészeti stúdióval kezdte el a munkát, de a ház alapzatának elkészítése után megszakították az együttműködést – így a santiagói Iragüen Vinuela Arquitectos stúdiónak egy már meglévő alapból kiindulva kellett építkezniük. Ráadásul elég gyorsan, hogy még a téli időszak beköszönte előtt elkészüljön a kabin.

chile-sihaz-termeszet-epiteszet-kabin

A Cautín folyó közelében található helyszín igazi síparadicsomnak számít, a ház környéke pedig nemcsak a téli sportok, de általában, a természet szerelmeseinek is kedvez, hiszen az épület egy erdős rész közepén áll. A 12 fő befogadására képes, kétszintes kabin alsó része óriási üvegablakok segítségével engedi be a kilátást és közös tereket kínál a vendégeknek, míg felül emeletes ágyakkal telerakott, funkcionális tereket találunk.

chile-sihaz-termeszet-epiteszet-kabin

chile-sihaz-termeszet-epiteszet-kabin

A berendezésben visszaköszönnek a síházak klasszikus esztétikájának elemei, például a kiterített állatbőrök, a bútorok ugyanakkor modern, légies darabok. A természet közelségét hangsúlyozandó a fa az enteriőrökben is visszaköszön, a bútorokhoz azonban világosabb színt választottak, ami így kontrasztot jelent a ház alapanyagát adó, sötétebb faanyaghoz képest.

chile-sihaz-termeszet-epiteszet-kabin

chile-sihaz-termeszet-epiteszet-kabin

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!