Magyar faházat imád a dizájnvilág

2021. november 16.
A legmenőbb külföldi dizájnoldalak is szemet vetettek a Béres Építésziroda Kőszeg közelében épült faházára.

A magyar építészek látványos kabinjai nem először vonják magukra a nemzetközi dizájnszakma figyelmét: korábban mi is beszámoltunk például a Hello Wood különleges faházának sikereiről. Ezúttal a Béres Építésziroda munkáján akadt meg a külföldi dizájnszerkesztők szeme – a magyar faházról még az egyik legmenőbb weboldalnak számító Dezeen is beszámolt.

beres-epitesziroda-kabin-epiteszet

A Kőszeg közelében álló kabint a megbízó, Hideg Attila Béres Attila építésszel együttműködve tervezte és építette fel, a cél pedig egy olyan izolált, letisztult, mégis látványos faház volt, ahol tényleg kiszakadhatunk a hétköznapokból. A cölöpökön egyensúlyozó kabint úgy építették meg, hogy ne tegyenek kárt a környező élővilágban – a cölöpös megoldás segít, hogy ne érintkezzenek a fák gyökereivel, és olyan helyszínt választottak, ahol az épület kényelmesen megfér a fák között.

beres-epitesziroda-kabin-epiteszet

A belső tér a letisztult külsővel ellentétben már sokkal melegebb és otthonosabb, de természetesen itt is megtartották az épület által képviselt minimalizmust. A kis konyhából és hálórészből álló helyiségben egy nagy ablak engedi be a természetes fényt, míg a fürdőszoba sötétebb, csendesebb tér. A Mohás Kabin névre keresztelt faház mindössze 40 négyzetméteres, de teljesen összkomfortos, így tényleg tökéletes helyszín az elvonulásra.

beres-epitesziroda-kabin-epiteszet

beres-epitesziroda-kabin-epiteszet

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!