Cicikre emlékezve tanulhatnak a gyerekek a body positivityről

2021. november 17.
A 14 darabból álló, fából készült memóriajátékkal a gyerekek nemcsak a mellekről, de tágabb értelemben testünk elfogadásáról is tanulhatnak.

A jelenleg Kickstarteren gyűjtő rendhagyó gyerekjátékprojekt célja a testek, azon belül is a (női) mellek normalizálása. A 14 darabból álló Boob készlettel megmutatják, hogy a mellek mennyire sokfélék lehetnek: különböző bőrszínek, bimbók, formák és méretek jelennek meg a fából készült korongokon, sőt, még masztektómia utáni hegeket is mutatnak.

boob-gyerekek-memoriajatek-elfogadas-body-positive

A memóriajáték különlegessége, hogy a párok – akárcsak a női mellek – nem teljesen egyformák: a gyerekeket a háttérszínek orientálják a pár megtalálásában, de közben megtanulhatják, hogy a mellek mennyire sokfélék lehetnek, akár egyetlen testen is.

boob-gyerekek-memoriajatek-elfogadas-body-positive

A Boob alkotói szerint a játék egyáltalán nemcsak kislányoknak szól, és nem kizárólag a mellekről, hanem tágabb értelemben a body positivity fontosságáról, testünk elfogadásáról tanítja a gyerekeket. A letisztult dizájn párbeszédet ösztönöz, és remélhetőleg segít, hogy a felnövő generációk jobban érezzék magukat a bőrükben.

boob-gyerekek-memoriajatek-elfogadas-body-positive

Fotók: Kickstarter

Olvass tovább!