A Charlie és a csokigyár szürreális mesevilága ihlette az új éttermet

2022. január 14.
A növényvilág formái és a Charlie és a csokigyár eltúlzott mesevilága ihlették a brit Kew Gardens botanikus kertben megnyílt Family Kitchen éttermet.

A London délnyugati régiójában található Kew Gardens botanikus kertbe a Mizzi Studio tervezett különleges családi éttermet, ami megidézi a növényvilág organikus formáit, miközben varázslatos világot teremt a gyerekek számára. A Family Kitchenben óriási almában ücsörögve, vagy hatalmas, kanyargó gombák alatt ebédelhetünk, miközben az edukációs installációkkal érdekes botanikai információkat tanulhatnak a gyerekek.

kew-gardens-botanikus-etterem-london

A Mizzi Studio a Charlie és a csokigyár szürreális világából indult ki, ezért is döntöttek a merész színhasználat és a látványos, meghökkentő formák alkalmazása mellett. Szerették volna, ha ebben a felnagyított növényvilágban a látogatók is apró bogarakként csodálkoznak rá a természet varázslatára – különösen a gyerekek, akik az elsődleges célcsoportot jelentik. Az étkezés és az edukáció összefonódik ezekben a terekben: például a gyerekek a tudatos élelmiszerfogyasztásról is tanulhatnak a pizzafeltétek kiválasztása közben.

kew-gardens-botanikus-etterem-london

kew-gardens-botanikus-etterem-london

Az éttermet négy (különböző színekkel jelölt) régióra osztották, amelyek az évszakokat reprezentálják. Az építészek a botanikus kertben álló üvegházakból is merítkeztek, így az egyik oldalon üvegfal enged kilátást az éttermet szegélyező „gyerekkertre”.

kew-gardens-botanikus-etterem-london

kew-gardens-botanikus-etterem-london

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!