Kiállítás mutatja be a club culture dizájnoldalát

2022. január 06.
A Dundee-ban található Victoria and Albert dizájnmúzeum izgalmas tárlatán azt mutatja be, milyen szerep jutott a dizájnnak a legőrültebb bulikban az 1960-as évektől egészen napjainkig.

Night Fever: Designing Club Culture címmel nyílt kiállítás a skót V&A múzeumban. Az izgalmas tárlat az 1960-as évektől egészen napjainkig tekinti át az éjszakai élet meghatározó dizájnelemeit, a világítástechnika, a zene vagy éppen a divat világát is felölelve. Konstantin Grcic kurátor és Matthias Singer világítástechnikai szakember egy különleges zenei és fényinstallációval is készült, ami minden érzékünket bevonva idézi meg a klubélmények extázisát.

night-fever-club-buli-kiallitas

A kiállításon foglalkoznak az ikonikus Studio 54-ral, a világ talán legismertebb diszkójával, de a Sohóban található The Paradise Garage-ról is előkerülnek érdekes történetek. A kiállításon egy úgynevezett silent disco installáció is megtekinthető, ahol különleges térben, fülhallgatók segítségével próbálhatják ki a látogatók a „csendes bulizást”. A kiállítás január 9-ig látogatható, ha valaki esetleg arra vetődne.

night-fever-club-buli-kiallitas

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!