Ghánai diákok tervezték a legmenőbb szőnyegeket

2022. január 17.
A Studio Proba dizájnstúdió az afrikai lányokat felkaroló Toni Garrn Alapítvánnyal szövetkezett, hogy 27 ghánai gimnazista mintáiból készítsenek szőnyegeket.

Alex Proba dizájner jellegzetes, élénk színű geometriai mintáiról ismert, melyekkel beborított már falfelületeket és textileket is, és amikből még izgalmas installációk is készültek. Little Proba nevű kezdeményezését még 2019-ben hozta létre, hogy a gyerekek kreatív edukációján keresztül támogasson jótékony ügyeket. A szupermodell által alapított, kifejezetten az afrikai lányok oktatásának ügyét felkaroló Toni Garrn Alapítvánnyal közösen most ghánai diákok mintáit keltették életre: így született meg a TGFxLittle Proba 27 darabos szőnyegkollekciója.

toni-garrn-alex-proba-afrika-szonyeg

A Little Proba szakemberei online workshopokon keresztül dolgoztak az afrikai gimnazistákkal, akik aztán saját kulturális örökségükből merítve tervezték meg az absztrakt mintákat. A projektben kifejezetten fiatal lányokkal dolgoztak, akik oktatásügyi szempontból jelentős leszakadásban vannak a térségben. Az elkészült mintákat aztán kézzel szőtték meg indiai nők, akik egyébként már régóta együttműködnek a Studio Probával.

toni-garrn-alex-proba-afrika-szonyeg

toni-garrn-alex-proba-afrika-szonyeg

A szőnyegkollekcióból származó bevétel egésze a Toni Garrn Alapítványhoz kerül vissza, hogy továbbra is támogathassák belőle az afrikai lányokat.

toni-garrn-alex-proba-afrika-szonyeg

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!