Minden teret feldob a textilkonfettivel borított szőnyeg

2020. október 15.
Egy helyi textilgyárral szövetkezve alkotta meg Chaos névre keresztelt szőnyegét a litván dizájnstúdió, amit maradék anyagokból készített „konfettivel” szórnak be.

A litván EMKO dizájnstúdió egy helyi textilgyárral működött együtt, hogy létrehozzák különleges szőnyegüket. A Chaos névre keresztelt darab alapja egy puha, egyszínű textil, amit aztán maradék vászonból készült színes „konfettikkel” szórnak be. Így egyrészt új életet adnak a textilipari hulladéknak, másrészt izgalmas, modern dizájntárgyat alkotnak.

A maradék anyagok ilyen jellegű felhasználása már csak azért is hasznos, mert a kis méretű textildarabokat többnyire bonyolult és költséges újrahasznosítani. A Chaos szőnyegek kétféle színben – barna és kék – érkeznek, és a textilgyárban kézzel készítik őket, így mindegyik kicsit más, egyedi darab.

A játékos, modern szőnyegek nem túlságosan hivalkodóak, így különböző stílusú enteriőrökbe is jól beilleszthetőek – az eklektikusabb, harsányabb terekbe szépen belesimulnak, míg letisztultabb környezetben jól kijelölik a fókuszt.

Dezeen

Olvass tovább!