Piros, gömbölyű és savanyú: ez a legjobb nassolnivaló elalvás előtt

2022. január 17.
Soha többé nem kell lelkiismeret-furdalásunknak lenni, ha még megkívánunk egy kis rágcsálnivalót késő este. Sőt, a dietetikus által ajánlott finomság kifejezetten jót is tesz elalvás előtt.

Mindenkivel előfordult már, hogy rosszul aludt vagy nem aludt eleget. Nemcsak kellemetlen érzés, de hosszú távon az egészségünknek is árt, ha ez gyakran előfordul. Rengeteg módja van annak, hogyan javíthatunk az alvásminőségünkön, ezek közül az egyik az étkezés. Sok olyan étel van szerencsére, ami kifejezetten segítheti az alvást, ám még a jók között is van egy olyan, ami sokkal hatásosabb: a meggy. Ha a tökéletes elalvás előtti nassolnivalót keressük, már meg is találtuk, a meggy nemcsak kielégítheti a finomság iránti sóvárgásunkat, de sokkal pihentetőbb éjszakai alvást is adhat.

meggy-alvas-melatonin

Az egyik oka annak, hogy bizonyos ételek segíthetnek az alvásban, a természetes melatonintartalmuk. Ennek a hormonnak a termelődése a sötétben megemelkedik, és ahogy reggel világosodik, csökken. Ez segít egyensúlyban tartani a cirkadián ritmusunkat, mely az alvás-ébrenlét harmonikusságáért felel. 

A meggy gazdag melatoninban, melyről bebizonyosodott, hogy javíthat az inszomnia tünetein is. A kutatások szerint a meggy rendszeres esti fogyasztása után nemcsak hosszabban, de jobban is aludhatunk.

​​Forrás: Eating Well Fotó: Unsplash

Olvass tovább!