Lucy Liu fitneszrutinja és életmódja egyáltalán nem elrugaszkodott

2022. január 05.
Az 52 éves Lucy Liu egészséges életmódjának hét olyan alapköve van, mely könnyen követhető és elsajátítható annak is, aki történetesen nem egy népszerű színésznő Hollywoodban.

Akármennyire hihetetlen, Lucy Liu 52 éves. És egy gyermek édesanyjaként sokkal erősebbnek, kiegyensúlyozottabbnak és céltudatosabbnak érzi magát, mint valaha. Mi a titka? Semmi olyan, ami ne lenne bárki számára elérhető, követhető: a színésznő feltétlenül hisz a test és lélek szoros kapcsolatában, a meditáció segítségével marad összeszedett, rendszeresen sportol és olyan hobbikat választ, amik mosolyt csalnak az arcára. És mindezt a saját örömére.

1. Megszállott spinninges

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Lucy Liu is azon emberek népes táborát gyarapítja, akik imádnak a szobabiciklin tekerni és izzadni. A színésznő konkrétan a SoulCycle rajongója – talán a spinning irányzat spirituális töltete miatt –, minden reggel 20 percet teker közepes vagy nagy intenzitással, és mellé 10 perc karedzést iktat be. „Segít beindítani a motort – mondta Lucy Liu a Women’s Healthnek. – Felébreszti a testet és a lelket.”

2. Alapvetően növényi étrendet követ

Közel egy évig Lucy Liu vegán volt, ám 2020 decemberében áttért a vegetáriánus étrendre. „Rengeteg olyan ételt főzök a fiamnak, amiben van tojás és sajt. Vele eszek, mivel imádja megosztani az ételt másokkal” – mondta a színésznő, akinek az akupunktőre is azt javasolta, hogy a tojást vezesse vissza az étrendjébe. Akár vegán, akár vegetáriánus, a Lucy Liu által elfogyasztott ételek még mindig túlnyomórészt növényi alapanyagúak, mivel azt figyelte meg, hogy így kevésbé puffasztóak és több energiát adnak a különböző fogások.

3. A Kelet és a Nyugat találkozása

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Ha a gyógyulásról van szó, Lucy Liu régóta alkalmazza a keleti orvoslás módszereit a nyugati gyógymódok mellett. Nagy rajongója az akupunktúrának és a meditációnak, ezeket rendszeresen alkalmazza az egészsége érdekében.

4. Fontos számára az alvás és a korai lefekvés

Lucy Liu saját bevallása szerint nagyon odafigyel a saját belső ritmusának jelzéseire. Például hagyja, hogy a teste diktáljon, mikor kell lefeküdni. Teljesen mindegy, mennyire korai még az este, nem hagyja, hogy az agya befolyásolja, ha az elalvásról van szó, mivel erősen hiszi, hogy a teste tudja, mennyi alvásra van szüksége, és ha ezt nem adja meg neki, az egészség rovására mehet. 

5. Saját magáért dönt, nem mások örömére

Lucy Liu szerint az egyik legfontosabb dolog, ami rengeteg energiát ad és a belső békét szolgálja, hogy nem mások boldogsága az életcélja. Ez igaz a karrierjére is. A színésznő szerepválasztásai egyszerűen attól függnek, mennyire érzi a kapcsolódást az adott munkával, nem befolyásolja, mások mennyire örülnének, ha elvállalna valamit. „Ha folytattam volna az akciófilmeket, valószínűleg egy nap, mikor felébredek, azt sem tudnám, ki vagyok többé” – mondta. 

6. Munka-magánélet egyensúly

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

A koronavírus-járvány előtt Lucy rengeteget dolgozott, általában a forgatásokon volt megtalálható a lakókocsijában. Ez annyira általános volt, hogy amikor a fia, Rockwell meglátott egy hasonlót New Yorkban az utcán, azt kiáltotta: „Anyu lakókocsija!”

Nem csoda, ha Lucy Liu hálás, amiért a járvány lehetővé tette, hogy több időt töltsön a fiával. Együtt esznek, együtt olvasnak, együtt rajzolnak és együtt kezdtek ukuleleleckéket venni. Ez korábban elképzelhetetlen lett volna, amikor a színésznő már azelőtt elment otthonról, hogy a fia reggel hatkor felébredt volna. „Ma már tudom, hogy ez az otthonom, én is otthon vagyok, és ez nagyon jó érzés.”

7. A sikert sajátosan értelmezi

„Azt csinálom, amit akarok, attól függően hogy érzem magam – mondta Lucy Liu. – Nincs szükségem rá, hogy azért férjhez menjek, mert a társadalom szemében ez a normális. Nem! És nem azért, mert én olyan lázadó vagyok. Egyszerűen csak azért, mert ha úgy érzem, így jó, akkor így jó.”

„Nem akarom csak azért megtenni, hogy férjnél legyek. A házasság nincs rajta a bakancslistámon. Nincs is bakancslistám.” Jó hallani, amikor valaki a saját szabályai és értékrendszere mentén teszi, amit úgy érez, tennie kell.

Forrás: Women’s Health Fotó: Getty Images

Olvass tovább!