Szobrot emeltek a tragikus balesetben elhunyt Kobe Bryantnek

2022. február 09.
Dan Medina szobrász megformázta a tragikus helikopterszerencsétlenségben elhunyt kosarast és lányát, Gigi Bryantet. Kobe Bryant szobrát – egyelőre nem hivatalosan – a baleset helyszínén állította fel.

2020. január 26-án Kobe Bryant profi kosarazó helikopterrel indult edzésre 13 éves lányával, Gigi Bryanttel és további hét személlyel. Vélhetően a ködös idő és a rossz látási viszonyok miatt a helikopter Calabasasnál lezuhant, a balesetet senki sem élte túl.

Dan Medina szobrász két évvel a tragikus szerencsétlenség után szobrot emelt a legendás sportolónak és lányának, amit egyelőre egy gerillaakció keretei közt állított ki a baleset helyszínén. A realisztikus alkotáson Bryant átkarolja kislányát, aki egy kosárlabdát tart hóna alatt.

Bár az alkotáson csak a kosaras és lánya jelenik meg, Medina az összes áldozat nevét felgravírozta az emlékműre. A kis méretű szobor egyelőre csak ideiglenes helyén áll, de az alkotó dolgozik egy nagyobb, életnagyságú alkotáson is, amit szeretne egy forgalmasabb nyilvános térben kiállíttatni, hogy méltó módon emlékezhessenek Bryantre.

Forrás: My Modern Met

Olvass tovább!