Magasba nyúló fa köré épült a brazil villa

2022. február 22.
A Fortunata névre keresztelt villa egy brazil erdő közepén épült, annyira tiszteletben tartva az élő környezetet, hogy egy magas fa áll a közepén.

Luciano Lerner Basso építész szerette volna megmutatni, hogy ha helyet akarunk magunknak a természetben, akkor tisztelnünk kell az élő környezetet. Fortunata névre keresztelt brazil luxusvilláján már első ránézésre látszik, hogy különleges, hiszen a nagy méretű terasz padlójából hatalmas fa nyúlik az ég felé. Az Araucaria angustifolia egy fenyőfajta, ami a környező erdőben él – ezt kellett belekomponálni a tervekbe, hiszen a fa kivágása nem volt opció.

brazil-villa-fortunata-epiteszet-fa-termeszet

De nem csak a fa beépítésével figyeltek oda a környezetre: az építés minden fázisa során arra törekedtek, hogy a lehető legminimálisabb módon avatkozzanak csak be a természetbe, így került például a ház cölöpökre, megkímélve a talajt és aljnövényzetet.

brazil-villa-fortunata-epiteszet-fa-termeszet

A nyitott, tágas tereket felvonultató villa egyébként egy fiatal párnak készült, amely a hatalmas üvegablakokon keresztül élvezheti a természet látványát, de az enteriőrökben visszaköszönő fabútorokban is érezheti a közelségét.

brazil-villa-fortunata-epiteszet-fa-termeszet

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!