Praktikus eszköz segíthet felismerni a mell elváltozásait

2022. február 18.
A spéci érzékelőkkel ellátott, praktikusan kézre álló eszköz az otthoni önvizsgálat során jelezheti a mell elváltozásait.

A brit Royal College of Art diákjai hasznos hordozható eszközt fejlesztetek ki: a Dotplot névre keresztelt kütyü szenzorokkal érzékeli a mellszövetben bekövetkező változásokat, amiket különböző algoritmusok segítségével értelmez.

dotplot-mell-vizsgalat-onvizsgalat-mellrak-tech

A Dotplotot úgy programozták, hogy „térképet készítsen” a használó melleiről, így könnyedén felismerheti, ha a mellszövet sűrűségében valamilyen változás áll be. Hosszú távú használat mellett az eszköz hónapról hónapra kiértékeli a mell állapotát, így tényleg azonnal tudomást szerezhetünk bármiféle abnormalitásról. A Dotplot Bluetooth segítségével csatlakozik a hozzá fejlesztett mobilapphoz, ami a vizsgálathoz is praktikus tanácsokat kínál, majd azonnali visszajelzést ad az eredményről.

dotplot-mell-vizsgalat-onvizsgalat-mellrak-tech

dotplot-mell-vizsgalat-onvizsgalat-mellrak-tech

A praktikusan kézre álló, kis méretű eszköz tehát az otthoni önvizsgálatot támogatja, készítői pedig reménykednek benne, hogy ezzel még könnyebben és biztosabban felismerhetik a nők a mell rosszindulatú elváltozásait – már az első pillanatokban is.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!