Harvard, MIT, UCL: te is járhatsz a világ elitegyetemeire egy-egy ingyenes kurzus erejéig!

2022. március 26.
Az online elvégezhető, ingyenes kurzusok nagyszerű módjai annak, hogy fellendítsük egy kicsit az elhelyezkedési esélyeinket: garantáltan egy kis pluszt adnak az önéletrajzhoz, és remek beszédtémát jelentenek az állásinterjúkon is – ráadásul remek módjai a szabadidő eltöltésének! Hát még ha a világ legrangosabb egyetemeinek online kurzusára iratkozunk be! 

1. Harvard Egyetem

A Harvard Egyetem több mint 600 ingyenes online tanfolyamot kínál, és lehetővé teszi, hogy ingyenesen belekóstoljon az amerikai elitoktatás világába. Mi az alábbi két kurzust ajánljuk:

Shakespeare élete és munkássága: Tanuljuk meg William Shakespeare drámáit jól olvasni, és tanuljuk meg életrajzát is négy hét alatt! Ráadásul a kurzus az Erzsébet- és Jakab-korszak történelmi és modern színházáról is rengeteget tanít.

Az globális felmelegedés egészségügyi hatásai: Az globális felmelegedés aktuálisabb, mint valaha. Ezen a héthetes tanfolyamon megtudhatjuk, hogy a globális felmelegedés milyen hatással van az emberi egészségre, és hogyan segíthetünk a hatások mérséklésében.

elit-egyetem

2. UCL – University College London

Az  Egyesült Királyság egyik legerősebb egyeteme legutóbb nyolcadik helyen végzett a QS World University Ranking világrangsorában. Tanfolyamok széles választékát kínálják online ingyen, többek között ezeket is:

A közösségi média antropológiája: Miért posztolunk? Az öthetes tanfolyam a közösségi média következményeiről, valamint a közösségi média használatának összehasonlító és antropológiai megközelítéseiről szól.

Civil tudomány és közösségi ötletbörze: Bevezetés Ezt a kurzus az UCL Földrajzi Intézete tartja, és alapvető ismereteket ad át a közösségi tudományokról, civil tudományokról, azaz a tudós képzettség nélkül végezhető tudományos munkákról, és bevezeti a hallgatókat a terület tudományos irodalmába.

3. MIT – Massachusetts Institute of Technology

Az MIT-t a világ egyik legrangosabb egyetemeként tartják számon, a legfrissebb QS World University Rankings világrangsorban az első helyen áll. Íme egy válogatás online tanfolyamaikból:

Mikroökonómiai elmélet és közpolitika Ha érdekel minket a közgazdaságtan, miért ne tanulnánk az egyik legjobbtól? Ez a kurzus a mikroökonómiai elméletet használja közpolitika elemzésére. És a legjobb benne, hogy szabadon, saját tempóban végezhetjük el a tanfolyamot.

Könyvek készítése: A reneszánsz és ma Egy kurzus azoknak, akik kicsit mást keresnek. A kurzu az új médiumok megjelenéseinek hatását tárja fel: indul a nyomdatechnika feltalálásától, 1450-ben, majd átvezet az elektromosság hatásaira, illetve a mai digitális média következményei is szóba kerülnek.

Forrás: topuniversities.com, Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?