Laknál lóval? – Ezek a legfurább Airbnb-k a világon

2021. október 22.
Bár most nem a nyaralást tervezzük éppen, mindig szórakoztató körülnézni és álmodozni, vagy éppen felhördülni azon, hol is tölthetnénk el a szabadságunkat, ha akarnánk. Az Airbnb lakások végtelen sorában szerencsére rengeteg olyan furcsaság található, ami néhány kellemes pillanatra kiszakít a szürke hétköznapokból, még ha csak elméleti síkon is.

Sok ember számára a felejthetetlen vakáció elengedhetetlen kelléke, hogy olyan szállást találjon, ami igazán különleges. Az Airbnb-n ebből nincs hiány. A repülőgép és a luxusvonat még a kevésbé extravagáns szállások közé tartozik, mert egészen furcsa alakú házakat is találhatunk, ha sokat keresgélünk.

Kutya alakú ház

fura-airbnb-szallas

Az amerikai Idaho állam Cottonwood nevű települése az idilli préri közepén található. Itt építettek fel egy óriási, fából készült, beagle alakú vendégházat a kutyaimádó nyaralóknak, akik szeretnének elbújni egy kis időre a világ elől. Ha ez nem lenne elég a kutyából, azt ígérik, a vendégek a párna alatt kutya alakú kekszet találnak. Persze az sem utolsó, hogy a kutya fején található ablakokból idilli kilátás nyílik a hegyekre. A kutyaházban 132 dollárba kerül egy éjszaka. 

A bakancs

fura-airbnb-szallas

Az új-zélandi Tasman városában található a bakancs, ami egy kis vendégház a Kahurangi Nemzeti Park közelében. Mivel ez a cipő nagyon szorítana, ha sokan akarnának itt aludni, csak két fő számára kényelmes, nekik 210 dollárba kerül egy éjszakára.

Kagylóhéj inspirálta villa

fura-airbnb-szallas

Isla Mujeres nagyon népszerű üdülőhely Mexikóban. Ha szeretnénk elkerülni a turistacsapdákat, a Casa Caracol, mely egy különleges, két hálószobás villa, tökéletes szálláshely lehet számunkra. Az épület egy szikla tetején található, és kagylóhéj formáját idézi. Nemcsak kívül, de belül is. Itt 303 dollárba kerül egy éjszaka.

Teljesen felszerelt repülőgép

fura-airbnb-szallas

Valószínűleg mindenki elszunyókál legalább egyszer a repülőgépen, miközben az úti célja felé tart. Ám ha tényleg szeretnénk egy repülőn aludni, megtehetjük ezt is a franciaországi Saint-Michel-Chef-Chef városkájában. A repülőben három ember fér el egyszerre, egy éjszaka 108 dollárba kerül. 

Első osztályú vonatkocsi

fura-airbnb-szallas

Az angliai Ullockban, az idilli Lake District Nemzeti Parkban található az az 1950-es évekből származó vonatkocsi, melyet teljesen felújítottak, és régi pompájában, most már egy helyben állva várja a vendégeit, akik 197 dollárért szállhatnak meg benne egy éjszakára. 

A Basil nevű pónival 

fura-airbnb-szallas

Ha Angliában, Nottinghamshire-ben járunk, akár azt a szálláshelyet is kibérelhetjük az Airbnb-n, ahol a 10 éves miniatűr póni, Basil tőszomszédságában tölthetjük az éjszakát. A 17. századi udvarházban persze nem az az egyetlen kuriózum, hogy tulajdonképpen az istállóban aludhatunk, hanem a csodás kilátás is, potom 200 dollárért egy éjszakára.

Forrás: Insider Fotó: Airbnb

Olvass tovább!