Ausztrália előtt tiszteleg a sydney-i hotel

2022. július 04.
Az Ace Hotel lánc legújabb, sydney-i épülete az ausztrál sivatag vörös árnyalataiból inspirálódott, míg a szobanövények az esőerdők hangulatát idézik meg.

Sydney belvárosában épült fel az Ace Hotel család legújabb tagja, a 257 szobát magában foglaló szállodát a helyi Flack Studio tervezte. Az amerikai hotelvállalat most először nyitott szállót a déli féltekén, ennek örömére pedig teljes mértékben az ausztrál természet és kultúra hagyományaiból merítettek.

ace-hotel-sydney-ausztralia-szalloda

A hotel földszintjén tágas lobby, bar, étterem és lounge várja a vendégeket, de a hotelhez tartozik egy rooftop étterem is. A tereket a jellegzetes narancsos-vöröses árnyalatok határozzák meg, amik az ausztráliai sivatag színeit idézik meg. Ezt a vörösesen kanyargó márványlépcsők és a szobákhoz tartozó fürdőkbe helyezett terrakotta csempék is megerősítik. A sivatag mellett az esőerdők előtt is tisztelegnek: ehhez buja szobanövényeket hívtak segítségül.

ace-hotel-sydney-ausztralia-szalloda

De nemcsak a helyi természet jelentett inspirációt: a Flack Studio munkatársai Robin Boyd helyi építész munkájából is ihletett nyertek, aki a helyi alapanyagok használatára és a funkcionalitásra építette karrierjét.

ace-hotel-sydney-ausztralia-szalloda

A belső tereket helyi keramikusok alkotásai és a ’70-es évek esztétikájáig visszanyúló Studio Ongarato grafikai stúdió munkái díszítik.

ace-hotel-sydney-ausztralia-szalloda

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!