Modern redizájnt kapott Monica Geller lakása

2022. július 25.
A biophilia irányzatának jegyében rengeteg növény és letisztult fabútor került Monica Geller korábban inkább eklektikusnak mondható otthonába.

A HouseFresh izgalmas projektje a Jóbarátokból ismert ikonikus teret, Monica Geller lakását vette alapul, hogy megmutassa, hogyan kapcsolódhatunk otthonunkban is a természethez. A biophilia nevű irányzat célja, hogy az enteriőrökbe helyezett természetes anyagokkal és főleg dús növényzettel segítse, hogy a természetes környezet a lakásainkban is jelen lehessen.

monica-geller-jobaratok-enterior-lakberendezes-house-fresh-biophilia

Monica New York-i lakásának hamisítatlanul ’90-es évekbeli, eklektikus hangulatát így letisztult, modern dizájnra cserélték: miközben megmaradt az amerikai konyhás alapstruktúra, a kényelmes kanapé köré szerveződő nappali és az ablak melletti pihenőrész, a térbe rengeteg nyersfa-felület és növény került. A színes darabok helyett légies, natúr bútorok kerültek a lakásba, a lambériázott tetőre pedig buja függőkertet telepítettek. A sok textília és dísztárgy helyett most csak néhány elegáns kerámia és egy-két finom dekorelem van jelen, amivel egészen más hangulatot kapott a lakás – valószínűleg a pedáns Monica így is szívesen lakna benne, de lehet, hogy Joey ízlésének így már túl steril volna.

monica-geller-jobaratok-enterior-lakberendezes-house-fresh-biophilia

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!