Hüvelyváladékkal parfümöznek a nők TikTokon

2022. augusztus 15.
Természetesen a TikTokról indult a vabbing is, amikor a nők a hüvelyváladékukat használják parfümként, hogy a természetes kémiai vonzerejüket fokozzák. A tudósok szerint ennek semmi értelme.

A Mandy Lee nevű TikTok-felhasználó indította el – mostanra már törölt – videójával a vabbing őrületet. Több mint egymillióan látták a felvételt, és rengeteg kommentelő javasolta randi vagy állásinterjú előtt a módszert a személyes vonzerő fokozására. Azonban nem ez az első alkalom, hogy valahol a hüvelyváladék parfümként való felhasználását tanácsolják. 2019 augusztusában a Refinery29 nevű oldalon Shan Boodram szexológus is kiemelte a módszert, sőt saját, 15 éves tapasztalatairól is beszélt. Azóta a saját feromonjainkat kiemelő és erősítő parfümök piaca hatalmasat robbant. Ugyanakkor arra nincs semmiféle tudományos bizonyíték, hogy konkrétan a vabbbing vagy a feromonos parfümök az embereknél működnének, ahogy azt dr. Tristram Wyatt evolúciós biológus is kiemelte, hozzátéve, hogy „számos más állatfajnál viszont valóban fontos része a párválasztásnak”.

vabbing-parfum-feromon

Persze nagyon valószínű, hogy sok más emlősfajhoz hasonlóan az embernél is vannak feromonok, bár tudományos bizonyítékot erre még nem találtak. Wyatt szerint ennek az az oka, hogy nem is nagyon keresték eddig, mivel a feromonoknak nincs különösebb orvosi haszna. Ugyanakkor azt is jó, ha tudjuk, hogy nem minden feromon kapcsolatos a szexualitással, a nyulaknál találtak például olyat, ami abban segíti az újszülött példányokat, hogy megtalálják anyjuk emlőit. 

Ugyanakkor ha akarjuk, használjuk nyugodtan a vabbingot is a szakember szerint. „Némi placebohatás lehetséges, ami növelheti az önbizalmunkat – mondta dr. Wyatt. –Ha valaki veszi a fáradtságot, és a hüvelyváladékát felkeni parfümként, maga a rituálé beivódik az agyába, meggyőzi arról, hogy vonzóbb lett általa. A potenciális partner magát a tényt, hogy valaki vonzónak tartja magát, valóban találhatja csábítónak.”

„Ha önbizalmat ad, miért ne csinálhatná valaki? Ártani nem fog. És még az is lehet, hogy egyszer kiderül, tényleg működik.”

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!