A 6 legjobb spórolós app – bízd a telefonodra a takarékoskodást!

2022. augusztus 18.
A következő applikációk mindegyikét arra tervezték, hogy ösztönözzenek minket arra, hogy minél több pénz maradjon hónap végén a tárcánkban anélkül, hogy a spórolás uralná egész hónapban a gondolatainkat.

2022-ben sok olyan embernek is el kell kezdenie meghúzni a nadrágszíjat, aki eddig lazábban vette a kiadásait. Ez pedig valljuk be, a folyamatosan növekvő infláció mellett nem is olyan könnyű feladat. A helyzeten javíthat, ha van egy eszköz a kezünkben, ami helyettünk is vezeti a pénzügyeinket és kegyetlenül szembesít minket a tényekkel, nemcsak motivál a spórolásban, de tippeket, tervet is készít ahhoz, hogyan legyen a vágyálomból valóság. Ehhez mindössze egy applikáció és egy folyószámla szükséges, illetve hogy az applikációval megosszuk a banki adatainkat, hiszen egyébként nem tud működni az adatbetöltés. (Kivéve persze, ha az appunk egyben a bankunk appja is – ilyen is van!) Következzenek 2022 legjobb pénzspórolós applikációi!

sporolas-app-legjobb

Koin

Kinek? Ez a magyar fejlesztésű app kifejezetten a magyar felhasználókra lett optimalizálva, tehát mindenkinek szuper, aki itthon bankol és aki magyar nyelvű appot keres.

Mit tud? A Koin riportokat állít össze a költéseinkről, illetve a beállításainktól függően tud szólni határidők, pénzügyi teendők esetén is. Szuperül szinkronizálja a kártyákat és a tranzakciókat, így teljes, jól átlátható képet kaphatunk vele a pénzügyeinkről.

Mennyibe kerül? Ingyenes.

Digit

Kinek? Azoknak, akik költekező típusok, akiknek problémát jelent a megtakarítás. Illetve azoknak, akik nem szeretnének időt tölteni a megtakarítások kezelésével és bíznak a technikában annyira, hogy teljes mértékben kiszervezzék a megtakarítással kapcsolatos döntéseket.

Mit tud? A Digit a bevételek és kiadások alapján elemzi a havi pénzmozgásunkat, majd egy algoritmus segítségével meghatározza azt az összeget, amit szerinte biztonságosan meg tudunk takarítani egy hónapban, és az automatikus megtakarítás funkcióval egy gyűjtőszámlára is helyezi ezt a bizonyos összeget. Ha az app úgy ítéli meg, nincs keret a megtakarításra, akkor nem vesz le összeget addig, amíg megint nem stabilizálódik a bevételek és a kiadások aránya.

Mennyibe kerül? Az első hónap ingyenes, azután 5 USD egy hónapra, de egy év után megtakarítási bónuszok formájában az előfizetési összeg jelentős részét visszaszerezhetjük!

Qoins

Kinek? Leginkább azoknak, akiknek hitelük van. A Qoins azt állítja, hogy a felhasználóik akár két-hét évvel korábban ki tudják fizetni a hiteleiket. De azoknak is szuper lehet, akiknek nem egy nagyobb összegben érkezik a havi bevétele.

Mit tud? Az appos regisztrációkor kitűzünk egy hosszú távú pénzügyi célt és egy rendszeres, havi megtakarítási összeget, majd a Qoins segít abban, hogy kis, megtakarításos átutalásokat hajtsunk végre a hónap során. Mivel az átutalások kisebbek, kevésbé „hagynak nyomot”, mintha egyszerre kéne egy hónapra előre lefölöznünk a pénzünket.

Mennyibe kerül? Csomagtól függően 2,99–4,99 USD havonta.

Mint

Kinek? Akik zöldfülűek a spórolás terén, illetve akik több bankkártyát használnak, ezért nem kapnak pontos képet a pénzügyi helyzetükről a banki applikációkban.

Mit tud? A Mint összekapcsolja az összes különböző bank- és hitelkártyaszámlánkat, akár a hitelekkel és befektetésekkel együtt, így az appal a teljes pénzügyi portrénkat felügyelhetjük, nagyobb, teljesebb képet kaphatunk a pénzügyeinkről. Speciális értesítéseket is beállíthatunk, melyek segítségével rendszeresen figyelemmel kísérhetjük például az előfizetéseinket is. Az alkalmazás még akkor is szól, ha az előfizetéseink összege megváltozik.

Mennyibe kerül? Ingyenes, az appnak az előfizetők helyett a partnereitől van bevétele.

Qapital

Kinek? Vizuális típusoknak, akik jobban szeretik a látványos diagramokat a számadatoknál, és akik kisebb megtakarításokat szeretnének rendszeresíteni az életükbe.

Mit tud? A Qapital fel tudja kerekíteni a vásárlások összegét, és azt megtakarításaira fordítani. Például ha bankkártyával veszünk egy 700 forintos kávét, akkor az alkalmazás azt 1000 forintra kerekíti, és a 300 forintos különbözetet áthelyezi a megtakarításokhoz.

Mennyibe kerül? Az első hónap ingyenes, majd az alapterv 3 USD-ba kerül.

Money Lover

Kinek? A Koinhoz hasonlóan a Money Lover is elérhető magyarul, kifejezetten azoknak is ajánlott, akik nem biztosak az angoltudásukban. Illetve azoknak, akik a borítékmódszerhez hasonlóan több célra szeretnének külön zsebekben félretenni.

Mit tud? Beállíthatunk havi költségkeretet és csekkolhatjuk, mi okozta a havi túlköltést vagy minek köszönhetően fértünk bele a meghatározott keretekbe és spórolási tervet készíthetünk nagyobb kiadásokhoz is. Érdekesség, hogy a készpénzes költségeket is egyszerűen felvezethetjük az appba a számlaszkennelés funkcióval.

Mennyibe kerül? Ingyenes.

Olvass tovább!