Rajz és mese: ez a magyar játék biztos, hogy kedvenc lesz

2022. augusztus 27.
Megjelent a Körvonal legújabb, hetedik terméke, a Rajz és mese. A nagy sikernek örvendő Körvonal mini után ismét a gyerekeké a főszerep.

A Rajz és mese egy szórakoztató és tartalmas időtöltés gyerekeknek, amit mi, szülők is élvezni fogunk, hiszen lenyűgöző élmény figyelni, ahogy a legkisebbek megoldanak egy elsőre bonyolultnak tűnő feladatot. Ráadásul miközben felfedeznek, sikerélményben is részük lehet.

rajz-mese-kreativitas-jatek-gyerek-korvonal

„Tavaly nyáron papírfecnikre írtam szavakat, és a kisfiamnak adtam, hogy rajzolja le, vagy írja körül őket. Mindig a rajzot választotta, ezért csináltam neki egy rajz és egy mese papírt is, amikből húznia kellett. Közel egyórás játék lett belőle, és mindketten élveztük. Így nem volt kérdés, hogy születi fog belőle egy Körvonal verzió is” – meséli Priger Inez, a Körvonal-játékok megálmodója.

Az új játék célja fejlessze a gyerekek fantáziáját, és játékos módon a rajz- és beszédkészségüket is. Ez egyszerű módja annak, hogy próbára tegyék a tudásukat, és új szavakat tanuljanak.

Hogyan működik?

A játék kategória- és feladatkártyákból áll, mindegyiken egy-egy ismert szóval. Ezeket a szavakat kell lerajzolni vagy körülírni, aszerint, hogy melyik kategóriakártyát – RAJZ vagy MESE feliratút – húzzák. A körülírás során fontos, hogy az adott szót, kifejezést nem szabad kimondani, rajzolás közben pedig nem szabad a másik játékosnak beszéddel segítenie. Lehet ketten vagy csapatokban is játszani, pontozással vagy anélkül is, csak a játékosokon áll, hogyan lesz mindenki számára élvezhető.

rajz-mese-kreativitas-jatek-gyerek-korvonal

Mit fejleszt a rajzolás?

A rajzkészség nemcsak a gyerekek idegrendszeri fejlődésének tükre, hanem további fontos fejlődési ciklust is elősegít, mint például a kézizmok és az ízületek erősödését vagy a szem-kéz munka összehangolódását. A színes ceruzák használata közben pedig a színek felismerését is gyakorolni lehet. Nem mellesleg izgalmas beszélgetést indíthat el szülő és gyermek között, hogy milyen színeket választott a rajzoláshoz és miért.

rajz-mese-kreativitas-jatek-gyerek-korvonal

Miért fontos a mese?

Amikor egy gyerek megpróbálja elmagyarázni nekünk az adott szót, a szókincsét aktivizálja.
A szó magyarázata arra készteti, hogy célratörően és pontosan fogalmazzon.

Olvass tovább!