Megérkezett a cigirágó örököse: itt a csokivape

2022. augusztus 31.
Egy brazil dizájnstúdió kreatív csomagolással idézte meg a cigirágó szellemét, egyúttal modernizálva is retró édességet.

A brazil Cleiton stúdió jópofa ötlettel modernizálja a cigirágó letűnt intézményét: megalkották a csokivape-et, vagyis az elektromos cigaretták formáját és ikonikus csomagolását idéző csokoládét. A valaha népszerű retró édességet valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, a legtöbben emlékszünk még gyerekkorunkból az izgalmas érzésre, ahogy az ujjaink közé fogjuk a kis rudakat, hogy aztán a legnagyobb gyönyörűségünkre rávághassuk az elhűlt arccal sápítozó idegen néninek, hogy „ez csak cigirágó!”.

cigirago-csoki-vape-brazilia-csomagolas

A Vapezinhos de Chocolate, vagyis Kis Csokivape vintage csomagolása még elődje előtt hajt fejet (ami Brazíliában egyébként szintén csokiból, és nem rágóból készült), miközben a mai kamaszok körében népszerű trendre reflektál. A Cleiton a helyi Chocolates Pan csokigyár tiszteletére készítette el az újragondolt csomagolást, ami a helyi csokicigi eredeti gyártója volt, és nem régiben jelentett csődöt. A valaha népszerű édesség csomagolásával együtt a brazil popkultúra kitörölhetetlen részévé vált.

cigirago-csoki-vape-brazilia-csomagolas

De a cég a fiatalok dohányzásának problémáját is tematizálja: „Úgy látszik, vape-et árulni már egyszerűbb, mint elvenni egy kisgyerek csokiját, szóval miért is ne kombináljuk a kettőt?” – teszik fel a kérdést a Cleiton weboldalán, remélve, hogy édességükkel is fel tudják hívni a figyelmet a jelenségre. A termékeket egyébként egy alig 50 darabos, limitált kollekcióban dobták piacra, minden dobozban 3 szelet csokoládérúddal.

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!