Banánpapírból készülnek a csodaszép fényszobrok

2022. augusztus 22.
Alexis Dornier misztikus atmoszférájú, selymes fényű objektjei a gyengédség és a nyugalom koncepcióit igyekeznek formába önteni.

Alexis Dornier építész a hagyományos papírlámpák koncepcióját ötvözte művészi törekvéseivel és egy izgalmas, új technológiával: így született meg  Tamashi Jiwa – the souls of space névre keresztelt projektje, melyben különleges, banánpapírból készült világító objekteket vonultat fel.

alexis-dornier-muveszet-bananpapir-lampa

Az alkotó a gyengédség és a nyugalom, belső béke érzéseit szerette volna materializálni szoborszerű lámpáival, melyek fő alapanyagát a banánfákból nyert szövet adja. Dornier ezt vegyítette különböző hétköznapi tárgyakban található anyagokkal, például ruhadarabok, párnák vagy takarók szövetével. Az így keletkező különleges matéria így egyszerre hordozza magán a papír misztikus jegyeit (például a sejtelmes transzparenciát) és a textilekhez kötődő érzelmeinket – megidézve a biztonság, a nyugalom és a gondoskodás koncepcióit is.

A munkafolyamathoz ősi japán papírmegmunkálási technológiákat használtak, így minden kézzel készült darab egyedi és különleges.

alexis-dornier-muveszet-bananpapir-lampa

alexis-dornier-muveszet-bananpapir-lampa

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!