Erdők és vizek felett lebeghetünk a kagyló alakú luxuslakokban

2022. augusztus 18.
A kapszulaotthonokat gyártó Ocean Builders ambíciója, hogy lakhatóvá tegye az erdőket és óceánokat, anélkül, hogy beavatkozna az ökoszisztémákba.

Háromféle izgalmas kapszulaotthont tervezett az Ocean Builders vállalat: a SeaPod és a GreenPod lehetővé tennék, hogy beköltözzünk az erdőkbe és a vizekre, úgy, hogy az építkezéssel nem avatkozunk bele az ökoszisztémákba, ráadásul minden nagyvárosi luxuskörülményt megtarthatunk.

ocean-pod-green-pod-luxus-kapszula-epiteszet

A SeaPod prototípusa már épül a panamai Linton Bay Marinán: az acélból és betonból készülő talapzat stabilitást ad neki a hullámzó vizeken, míg a vízfelszín fölé emelkedő, kagyló alakú kapszula már kényelmes luxuslakként ül a tetejére. A hófehérben úszó, minimalista kapszula okosotthonként mindenféle technológia innovációval fel van szerelve, az enteriőrök kialakításánál pedig a kényelmet és az eleganciát tartották szem előtt. Az eleve pazar panorámát biztosító SeaPod egyik különlegessége a tetején lévő napfénytető, ami lehetővé teszi, hogy a lakók csodálják a csillagos, vagy épp ragyogóan kék eget.

A GreenPodot ezzel szemben az erdőkbe tervezték – úgy, hogy magasságuk a fák lombjáig érjen. A csúcsmodern faházak háromszintesek, tágas nappalival és tetőterasszal is fel vannak szerelve. A nagy méretű üvegablakok itt is megengedik, hogy a környező természet látványa betörjön az otthonunkba.

Mutatunk néhány pazar képet:

ocean-pod-green-pod-luxus-kapszula-epiteszet

ocean-pod-green-pod-luxus-kapszula-epiteszet

ocean-pod-green-pod-luxus-kapszula-epiteszet

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!