Az internetezők képtelenek rájönni, mi van a képen – Te felismered a tárgyakat?

2022. szeptember 22.
Ismerősnek tűnnek a képen látható dolgok, de akármennyire nézzük, képtelenek vagyunk megmondani, mik ezek a tárgyak valójában.
  • Ez a kép még a legrutinosabb internetes feladványmegoldóknak is feladta a leckét.
  • Ránézésre minden ismerős a fotón, de képtelenek vagyunk bármit konkrétan felismerni rajta.
  • A magyarázat szerint olyan vizuális élményt jelent, mint amikor az agynak azon részét érinti stroke, ahol a látott ingerek feldolgozása történik.

Az internet népe mindig kapható egy jó kihívásra. Ám ez a kép még azoknak is feladta a leckét, akik minden ilyen trükkös feladványt megoldanak. A Twitteren jelent meg a fotó, innen hódította meg viharos gyorsasággal a közösségi oldalakat. Ránézésre és csak egy felületes pillantást vetve rá, semmi rendkívülit nem látunk, csak egy csomó dolgot egy kupacban. Nem is tűnik nehéznek a feladat: mondjuk meg, milyen tárgyak vannak konkrétan a képen. Aztán ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy valójában semmit sem látunk. Legalábbis képtelenek vagyunk felismerni bármit konkrétan. 

felismerhetetlen-targyak-feladvany

A kép, amin nem lehet felismerni semmit, viharos gyorsasággal terjed a Twitteren.

Persze fel nem adjuk, de akármennyire ismerősnek tűnnek a dolgok (például az ott a jobb alsó sarokban egy macska talán?), jó eséllyel senki nem ismer fel semmit és tud beazonosítani biztosan. 

A képet néhány hónap alatt közel százezren lájkolták és több mint háromezren kommenteltek és találgattak alatta, vajon mi látható rajta. A legtöbb embert teljesen összezavarta a látvány, és nagy vihart kavart, mennyire becsapja az agyat a fotó.

Egy Reddit-felhasználó aztán elmagyarázta a helyzetet. „Ezt a képet úgy tervezték meg, hogy úgy lássuk, mint amikor valakinek stroke-ja van (különösen ha az agykéreg nyakszirtlebeny felőli részén történik, ahol a vizuális ingerek feldolgozása történik). Minden nagyon ismerősnek tűnik a képen, de egyszerűen képtelenek vagyunk felismerni bármit is.”

Fotó: Twitter 

Olvass tovább!