Aki 12 rejtett arcot felismer a képen, annak extrém magas az IQ-ja

2022. október 11.
Teszteld az intelligenciádat ezzel a virágcsokorral! Ha 10 rejtett arcot fedezel fel a vintage virágcsokros képen, akkor magas az IQ-d, de ha mind a 12 arcot megtalálod, akkor egyenesen zseni vagy!

Ha rajongója vagy a rejtett arcos optikai csalódásoknak, akkor ez a csokros fejtörő neked készült! Az optikai csalódás egy tárgy, festmény vagy kép, ami más-más szögből nézve másképpen néz ki. Sokféle optikai illúzió létezik, például fizikai, fiziológiai és kognitív illúziók. Ezek az optikai illúziók a pszichoanalízis területéhez is kapcsolódnak, mivel némileg le lehet szűrni belőle, hogy mennyire vagyunk kreatívak és intelligensek. Az emberi agy különböző szögekből eltérő észlelést alakít ki. Ilyen ez a csokros illusztráció is, ahol 12 rejtett arcot kell azonosítani a virágcsokor belsejében.

optikai-illuzio-iq-zseni

A fenti kép az 1880-as években készült, és kifejezetten gyerekek tervezték. Az optikai csalódásban összesen 12 arc rejtőzik valahol a virágcsokor belsejében. Úgy tervezték, hogy próbára tegye a az ember türelmét az álcázott arcok kereséséhez.

Minél több ember arcát felfedezzük az optikai illúzión, az annál magasabb IQ-szintet sugall:

Ha 10 arcnál többet vettél észre, akkor magas az IQ-d.
Ha 8 arcnál többet vettél észre, akkor átlag feletti IQ-szinttel rendelkezel.
Ha csak 4 vagy 5 arcot vettél észre, akkor átlagos vagy átlag alatti IQ-d van.

optikai-illuzio-iq-zseni

Forrás: Jagran Josh

Ezt már láttad?