Alig 9 másodperced van, hogy megtaláld a királynőt a képen – sikerül?

2022. október 28.
Pénteki levezetőnek egy különösen nehéz optikai illúziót hoztunk, amin ráadásul alig 9 másodperc alatt kell megtalálnunk az elrejtett alakot.

Az alábbi illusztrált képen egy elrejtett alakot, egészen pontosan egy királynőt kell megkeresni. Hogy igazán nehéz legyen a kihívás, erre mindössze 9 másodpercünk van: a beszámolók szerint néhány netezőnek még ennél is kevesebb időre, alig 5 másodpercre van szüksége, de bőven vannak olyanok is, akik egy perc alatt sem tudták megfejteni a becsapós optikai illúziót.

Te készen állsz? Mutatjuk is a képet – indítsd az órádat!

optikai-illuzio-kiralyno-kilenc-masodperc

Ha nem sikerült megtalálnod az előírt idő alatt, ne aggódj, adj magadnak időt, koncentrálj, próbáld meg szisztematikusan átvizsgálni az optikai illúziót, és figyelj az ilyen képek gyakori trükkjeire, például a negatív terek használatára.

Az is fontos adalék lehet, hogy a képen nem szokványos királynőt kell keresnünk, ezen az optikai illúzión ugyanis az alak nem visel koronát. Talán segítség lehet, ha eláruljuk, hogy az alakot egy híres brit uralkodóról, Viktória királynőről mintázták.

Még mindig nincs meg?

Ha úgy érzed, ez nem a te napod, és inkább nem fárasztanád a szemed az optikai illúzió böngészésével, görgess lejjebb a megfejtésért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

optikai-illuzio-kiralyno-kilenc-masodperc

Ugye így már nem is érted, hogy nem tűnt fel elsőre?

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!