Megtalálod a nőt az optikai illúzión 15 másodperc alatt?

2022. október 26.
Akkor se essünk kétségbe, ha nem, mert ez egy kivételesen nehéz optikai illúzió és egészen másfajta látásmódot igényel, hogy megtaláljuk a megoldását. Különösen, ha csak 15 másodpercünk van rá.
  • Az egész internetet lázban tartja, vajon létezik-e olyan ember, aki képes megtalálni 15 másodperc alatt a képen a női arcot. 
  • Ha nem próbáljuk meg egészen más nézőpontból figyelni az optikai illúzió részleteit, valószínűleg nem leszünk képesek meglátni a női arcot.
  • Az agy hajlamos csak a sablonok mentén reagálni a szem által felfogott vizuális ingerekre, emiatt lehet nagyon nehéz elvonatkoztatni és megtalálni az optikai illúzió megoldását.

Sokan azt mondják, nincs is női arc ezen az optikai illúzión, hiszen első látásra tényleg nem szembetűnő, hol is található a rajzon. 15 másodpercünk van rá, hogy rájöjjünk, mi a megoldás. 

noi-arc-optikai-illuzio

A legtöbben azt gondolnák, hogy a farmer háta mögött bújik meg a női arc az optikai illúzión

Ha nem sikerül 15 másodpercen belül megtalálni a női arcot az optikai illúzión, akkor se essünk kétségbe. Fussunk neki még egyszer, ám ezúttal közelítsük meg a másik oldalról, gondoljunk egészen máshogy a rajzra. Hajlamosak vagyunk reflexek és berögződések mentén gondolkodni és reagálni, így ha elvonatkoztatunk, nagyobb eséllyel látjuk meg az optikai illúzión a női arcot. 

Az emberek többsége feltételezi – a korábbi optikai illúziók alapján is akár –, hogy valahol a farmer háta mögött bújik meg a női arc. Ám ez nem a jó módszer ennek a feladványnak a megfejtéséhez. Ha úgy döntünk, hogy feladjuk, csak akkor nézzük meg a cikk végén, mi a megoldás, hol a női arc az optikai illúzión.

noi-arc-optikai-illuzio

Ha fejjel lefelé nézzük az optikai illúziót, a sövényben megláthatjuk a női arcot

Forrás: Twitter

Olvass tovább!