A pénisz nem véletlenül néz ki úgy, mint egy gomba

2022. december 13.
Az emberi pénisz és a gomba közötti hasonlóság megdöbbentő, a kutatóknak pedig néhány éve már elég konkrét magyarázatuk van rá, hogy ez miért lehet így.
  • Nemcsak a laikusok, de a kutatók is megfigyelték, hogy egyes gombafajok és az emberi pénisz között nagy a hasonlóság.
  • Egy 2003-as kutatás meggyőző eredményeket hozott arról, hogy miért olyan a pénisz formája, amilyen.
  • A pénisz formája mögött a spermaelmozdulás elmélete áll, cikkünkben elmagyarázzuk, ez mit jelent pontosan.

Vannak olyan kérdések az életben, amelyekre jobb, ha nem tudjuk a választ – ilyen például, hogyan mi van pontosan a virsliben, vagy hogy pontosan hány kalória van a sütinkben. De mintegy 27 100 ember szerint az a misztikus tény nem ilyen, hogy miért néz ki a pénisz úgy, mint egy gomba. Igen, havonta ennyien ütik be ezt a kérdést a Google-be. A válasz pedig sokkal határozottabb, mint gondolnánk.

Az evolúciós elméletek szerint az úgynevezett spermaelmozdítás hipotézise miatt hasonlít a pénisz a gombákra. Ez a hipotézis azt mondja, hogy a gomba alak miatt a pénisz képes kikanalazni más férfiak spermáját a hüvelyből. Szakértők szerint az egész azon az elképzelésen alapul, hogy a férfiak végső soron maguk akarják teherbe ejteni partnerüket: szex közben más férfiak spermájának kitakarítása megnöveli ennek a valószínűségét.

A Phallus impudicus különösen hasonlít a férfi hímvesszőre.

A Phallus impudicus különösen hasonlít a férfi hímvesszőre.

Anika Ackerman New Jersey-i urológus azt mondja, hogy a sperma kiszorítási elmélete az „evolúciós férfi versengés” eredménye. A kutatók 2003-ban tanulmányozták ezt a jelenséget úgy, hogy szilikonhüvelyt és latexpéniszt használtak közösülés utánzására. A kutatás során be tudták bizonyítani, hogy „a pénisz alakjának köszönhetően ondószerű anyagot tudott kikaparni a hüvelyből” – mondja dr. Ackerman. A kísérlet során a valósághű műpénisz a műondó 90 százalékát eltávolította egyetlen lökéssel.

A Violet Gray Bolete gomba úgy néz ki, mint a pénisz makkrésze.

A Violet Gray Bolete gomba úgy néz ki, mint a pénisz makkrésze.

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?