pete-davidson

Pete Davidson: miért bomlanak a nők egy nem kifejezetten jóképű pasi után?

2022. november 17.
Minden alkalommal, amikor Pete Davidson egy új, gyönyörű, híres barátnőt szerez maga mellé, az internet népe azon kezd el vitázni, vajon ez a konvencionálisan nem éppen jóképű fiatal srác mégis hogyan tud olyan kaliberű nőket meghódítani, mint Emily Ratajkowski, Kim Kardashian, Kate Beckinsale, Kaia Gerber vagy éppen Ariana Grande.

Az elmúlt napokban Pete Davidson neve nemcsak a tengerentúlón, de idehaza is trendigelt a Google keresési listáján. A 29 éves komikus ismét a szerelmi élete miatt került a figyelem középpontjába, kiderült ugyanis, hogy a Kim Kardashiannal való szakítása után sikerült egy újabb gyönyörű, híres nőt meghódítania. Ezúttal – a válást éppen kiheverő, és nemrég még Brad Pitt-tel randizóEmily Ratajkoswkival látták együtt – félreérthetetlen helyzetben.

pete-davidson-emily-ratajkowski

Pete Davidsont ezúttal Emily Ratajkoswkival látták félreérthetetlen helyzetben

De a nemzetközi Google-keresésekben Davidson nevéhez kapcsolódva egy egészen furcsa kifejezés is napokig trendingelt: emberek tömegei szerettek volna több információt megtudni Pete Davidson Big Dick Enegryjéről (BDE). Igen, nem olvastad rosszul. Magyarul talán a legszofisztikáltabban nagykuki-energiának fordítható kifejezés évek óta egybe van forrva az amerikai sajtóban Davidson nevével. Olyannyira, hogy gyakorlatilag a komikus volt az, aki a fogalmat ismertté tette.

Minden alkalommal, amikor Pete Davidson egy új, gyönyörű, híres barátnőt szerez maga mellé (ez az elmúlt években meglehetősen sokszor előfordult), az internet népe újra és újra azon kezd el tanakodni, vajon ez a konvencionálisan nem éppen jóképű, (sőt egyesek szerint kifejezetten előnytelen külsejű) fiatal srác mégis hogyan tud olyan kaliberű nőket meghódítani, mint Emily Ratajkowski, Kim Kardashian, Kate Beckinsale, Kaia Gerber vagy éppen Ariana Grande. A netezők az elmúlt évek során arra a következtetésre jutottak, hogy Pete Davidson sármja minden bizonnyal a komikus BDE-jéből, azaz nagykuki-energiájából fakad.

Na, de mi is az a nagykuki-energia? Vajon szükség van-e hozzá egy kolosszális férfi nemi szervre? És hogyan ismerhetjük fel, ha valaki rendelkezik vele?

pete-davidson-kim-kardashian

Pete Davidson és Kim Kardashian 9 hónapig voltak együtt

Mi is valójában a Big Dick Energy?

Bár a BDE mostanra Pete Davidson nevével forrt össze, mégsem ő volt az, aki a kifejezés megalkotását inspirálta – 2018-ban a sztárséf Anthony Bourdain tragikus halálát követően jelent meg először a Big Dick Energy szófordulat az interneten. A sajátos, kegyelmet és köntörfalazást nem ismerő stílusáról ismert Bourdain többször is felemelte a hangját az élelmiszer-pazarlás ellen, és azzal sem félt viccelni, hogy ha főzhetne egyszer Donald Trumpnak és Kim Dzsongunnak, megmérgezné őket. Feminista volt és mindig rendkívüli empátiával állt a számára fontos dolgok mellég – volt barátnője, Asia Argento révén például a #metoo egyik első és leghangosabb szószólójává vált. Bourdain nem a férfiak üldöztetését látta a mozgalomban, hanem egy lehetőséget a tanulásra, az előrelépésre. A 61 éves korában elhunyt sztárszakács rengeteget tett hozzá ahhoz, hogy a világ kicsit jobb hely legyen, ezek után talán nem is csoda, hogy ő lett Big Dick Energy kifejezés legelső szimbolikus alakja.

Anthony-Bourdain

A halála után egy @imbobswaget nevű felhasználó Bourdain tiszteletére alkotta meg a Big Dick Energy kifejezést az egyik Twitter-posztjában: „Arról beszélgetünk, hogy Anthony Bourdainnek igazi nagykuki-eneriája volt. Ennek biztosan ő is örülne.”

Bár a tweet vírusszerűen kezdett terjedni, több mint 6000 lájkot begyűjtve, mégsem volt elég ahhoz, hogy a BDE megkerülhetetlenné váljon. Az igazi őrülethez végül Ariana Grande-ra és az énekesnő egyik, azóta törölt posztjára volt szükség.

Szintén 2018-ban történt, hogy Ariana Grande egy pikáns bejegyzést tett közzé akkori vőlegényéről, Pete Davidsonról. A tweetben Grande egy igen egyértelmű célzást tett szerelme intimméretére: elmondása szerint Davidson szerszáma nagyjából 10 inches, tehát átszámítva 25 centiméteres lehet. A posztját rögtön felkapta a média, és mindenki azon kezdett tanakodni, vajon Pete Davidson gigászi férfiassága lehet-e az oka, hogy a pár csupán néhány hét randizás után eljegyezte egymást. A komikus állítólagos méretei a Twitter népét is megihlették, és egy @babyvietcong nevű felhasználó, kapva az alkalmon, ismét bedobta a köztudatba a Big Dick Energy kifejezést: „Pete Davidson 180 centi magas, sötét karikákkal a szeme alatt, nagykuki-energiát sugároz. Gonosznak tűnik, de igazi angyal, aki nyilvánosan sem fél kifejezni a szerelmét. Az egyetlen, ami rossz benne, hogy Skorpió, de mindegy… Én is hozzámennék egy hónap utát.” Ezután már nem volt megállás, a nagykuki-energia kifejezés önálló életre kelt, és véglegesen egybeforrt Pete Davdison nevével.

ariana-grande-pete-davidson

Pete Davidson és Ariana Grande végül csak 5 hónapot töltöttek együtt

Köszönhetően Ariana Grande tweetjének, Pete Davidson állítólagos méretei jó ideig lázban tartották a rajongókat. És bár az énekesnő Davidsonról szóló bejegyzése konkrétan a centikre utalt, a nagykuki-energia fogalma mégsem a szó szerinti értelmében terjedt el. A Big Dick Energy kifejezésnek nem Pete Davidson vagy éppen Anthony Bourdain intim méreteihez van köze –  a BDE inkább szól egy bizonyos fajta hozzáállásról, egy személyiségtípusról, semmint az anatómiáról.

„Amiről beszélünk, az valójában inkább egy aura, egy kisugárzás – írta Allison P. David a The Cut magazinnak. – Vannak férfiak, akiknek nagy farkuk van ugyan, de nem árad belőlük a BDE. És vannak olyan férfiak, akiknek átlagos vagy kicsi a farkuk, és mégis annyi BDE-jük van, hogy meglepődsz, hogy a péniszük nem verdesi a térdüket.” Allison P. David szerint a nagykuki-energiával rendelkező férfiak olyan visszafogott magabiztosságot árasztanak, ami semmi esetben sem vegyül arroganciával vagy nagyképűséggel. A nagykuki-energia származhat abból, hogy egy férfi valóban nagy férfiassággal rendelkezik, de nem a feltétele.

Phoebe-Dynevor-pete-davidson

A Bridgerton sorozat sztárja, Phoebe Dynevor és Pete Davidson szintén öt hónap után szakítottak egymással

A BDE gyakorlatilag a toxikus férfiasság szöges ellentéte. A toxikus maszkulinitás alatt azt a társadalom által hagyományosan a férfiaknak előírt mérgező szerep-, norma-, és szabályrendszert kell érteni, ami a férfiasságot a hatalommal és kiváltságokkal teszi egyenlővé, és mindennel, ami nem nőies. A hagyományos férfiasság ideálja szerint az erő hatalmat, míg az érzelmek gyengeséget jelentenek; és a szex, illetve a brutalitás azok a mércék, amelyekkel a férfiak értékét mérik. Ezzel szemben a Big Dick Energy egy olyasfajta energiát testesít meg, amely inkább konstruktív, mint mérgező, és inkább tiszteletteljes, mint erőszakos. Érdekesség, hogy a BDE kifejezést egyáltalán nem csak férfiakra szokták használni. A nagykuki-energia valójában egy nemsemleges fogalom, ami  – a twitterezők szerint – a női sztárok közül Rihannából árad leginkább. A The Cut újságírója szerint többek között Adam Driver, Chris Evans, Martha Stewart, Harry Styles és Timothée Chalamet büszkélkedhet még igen átható nagykuki-energiával.

A Big Dick Energy tehát kétségtelenül egy pozitív és nagyon is figyelemre méltó kisugárzást, attitűdöt jelent. Az egyetlen probléma, hogy a BDE fogalma már megint a férfiasságot, még ha átvitt értelemben is, de a nagy péniszeket használja hatalmi szimbólumként. Kicsit bosszantó, hogy bár a Google szerint a Big Vagina Energy is egy létező fogalom hasonló jelentéssel, mégsem sikerült a mainstream szleng részévé válnia.

Forrás: Vox, Grazia Fotó: Getty Images