Te milyen virágot kaptál nőnapra? Ezt jelentik a legnépszerűbb virágfajták

2023. március 08.
Rózsa, tulipán, jácint, nárcisz, ciklámen, orchidea... Minden virágfajtának van egy szimbolikus jelentése is. Téged mivel leptek meg a mai napon? Elárulhat valamit a kapcsolatotokról is!
A virágoknak szimbolikája van, különleges jelentést adhatunk át velük.

Rózsa 

Az egyik legnépszerűbb nőnapi választás a rózsa, de más alkalmakra is szívesen adják ajándékba ezt a tövises virágot. Szimbolikája nagyon össztett, függ attól, hogy milyen színű rózsával van dolgunk. A vörös rózsa a szerelem és a szenvedély szimbóluma, a sárga rózsa a felhőtlen öröm jelképe, sok örömet kívánunk átadásával a másiknak. A pink a luxus és a női báj, a halvány rózsaszín a kedvesség és a csodálat jelképe. A fehér rózsa a tisztaságot és valami újnak a kezdetét jelenti, a narancs rózsával pedig az összetartozásunkat tudjuk kifejezni.

Tulipán 

Egykor a jóság és a jótékonyság szimbóluma volt ez az igazi tavaszi virág, mára inkább a nőiséget, játékosságot és vidámságot fejez ki. A nagyon sötét, majdnem fekete színű tulipán ritkasága miatt azt szimbolizálja, hogy a másik igazi drága kincs nekünk. 

A virágoknak szimbolikája van, különleges jelentést adhatunk át velük.

A virágoknak szimbolikája van, különleges jelentést adhatunk át velük

Jácint 

A jácint a tavasz hírnöke, erős illatával a tavaszi hangulat megteremtője. Egyes kultúrákban éppen ezért az újjászületés szimbóluma is. Ereje és gyors elvirágzása miatt a sportosság, az energia és a játékosság virága. 

Nárcisz 

A nárcisz az önmagába szerelmes Narkisszoszról kapta a nevét, éppen ezért a nyugati kultúrában összefonódik az önzéssel és a halállal is. (A hospice mozgalom virága is a nárcisz éppen emiatt.) A keleti kultúra szerint a bőség, szerencse virága.

Ciklámen 

A ciklámenek jelentése szín szerint (hasonlóan a rózsához) szétválik, alapvetően viszont a hosszú szeretetet, a hűséget, a kitartást jelképezi. A japánoknál egyenesen a szerelem szent virágaként emlegetik.

Orchidea 

Az orchidea a szépség és elegancia virága. Formája miatt a szexualitás, női energiák virágaként is számon tartják. A kék orchidea különlegességével a ritkaságot jelképezi, a lila a tiszteletet, a vörös a szenvedélyt, a fehér az alázatot és tisztaságot, a zöld a testi-lelki áldást szimbolizálja.

Fotó: Getty Images, Unsplash