Különösen intelligens vagy, ha megtalálod 5 másodperc alatt a vadmacskát a képen

2023. április 09.
A halászmacska kiválóan rejtőzik, azonban a kiváló megfigyelők elől így sem tud elbújni. Elég szemfüles vagy, hogy megtaláld?
Te megtalálod a halászmacskát a képen?
  • Ramesh Pandey, az Indiai Erdészeti Szolgálat tisztje Twitteren osztotta meg a rejtvényt, amely sokakat lenyűgözött.
  • Halászmacskát igazán ritkán lehet látni a dzsungel mélyén, mert vízközelben szeretnek élni, így extra nehéz dolgod lesz megtalálni.
  • Nagyon kevés ember fedezi fel 5 másodperc alatt a bujkáló vadmacskát.

A macskák szeretnek bújócskát játszani

Akinek van otthon cicája, az tudja, hogy kedvence remek ebben a játékban, és olyan helyekre képes bekuckózni, ahová nem is gondoltuk volna, hogy lehetséges. Nem is csoda, hogy a legtöbb feladvány főszereplői cicák.

Miért nehéz megtalálni a macskát a képen?

Amelyik állat nem tud rendesen elrejtőzni a dzsungelben, az könnyen prédává válhat. Ezért az állatok különféle módon képesek egybeolvadni környezetükkel. Ez a halászmacska is cselesen elbújt, hogy ne csak az állatok ne találhassák meg, de az emberek sem.

A halászmacska kétszer akkora, mint egy átlagos házi macska, mégis nehezen kiszúrható a képen. Az emberek többsége akár percekig is vizsgálhatja a fotót, mire megtalálja, hogy merre lapul a ravasz vadmacska. A sasszeműek azonban villámgyorsan megoldják ezt a feladványt.

Ha sokáig nézzük az ágas-bogas dzsungelrészletről készült fotót, akkor könnyen összemosódik előttünk a táj. Mindemellett a zseniknek ez nem kihívás, minden nehézség ellenére másodpercek alatt felfedik a macska búvóhelyét.

Hol rejtőzik a halászmacska?

Amennyiben nem sikerült megtalálni a macskát, nem kell csüggedni, hiszen a vérében van, hogy profin álcázza magát. Mutatjuk is, hogy merre húzta meg magát.

Megoldás: A halászmacska jobb oldalon, a fa tövéből figyel.

Forrás: NDTV