Ha zseni vagy, megtalálod még a második macskát is!

2023. január 23.
Az első macskát nem olyan nehéz megtalálni a századfordulós optikai illúzión, ahol két idős hölgy beszélget. Na de a másodikat! Egészen elképesztő helyen rejtőzik.
  • Több ezren tették már próbára a megfigyelő-képességüket és az agyukat, ám az emberek javán kifogott a régi optikai illúzió.
  • A két idős hölgy igazi macskás nő. De bármennyire is azt gondolnánk, hogy csak egy macska van a régi illusztráción, valójában kettő.
  • Az emberek 99 százalékának percekig kell gondolkoznia rajta, hol rejtőzik a második macska.

Már megszokhattuk, hogy a régi képeslapok feladják a leckét a fejtörők kedvelőinek. Ám a két idős hölgyet ábrázoló illusztráció talán még annál is nehezebb, mint amikor egy női arcot kellett megtalálni a képen

Az első macskát még könnyű megtalálni a két idős hölgyet ábrázoló régi képeslapon

Az első macskát még könnyű megtalálni a két idős hölgyet ábrázoló régi képeslapon

Bár az első macska nyilvánvaló és jól látható helyen van az optikai illúzión, a második cica megtalálása korántsem ilyen könnyű feladat. Nem csoda, ha csak nagyon kevesen képesek egy percen belül rájönni a megoldásra. Annyit segítünk, hogy egészen elképesztő helyen kell keresnünk a képen.

Több tízezer ember próbálta már megtalálni a második macskát a régi képeslapon, ám nem is csupán az a kérdés, rájövünk-e, hol rejtőzik a cica, hanem az is, milyen gyorsan. Az embereknek átlagosan ugyanis 3,5 percre van szüksége ahhoz, hogy megtalálják mindkét macskát. 

Ha nem sikerül rájönnünk, egy kis hajtás után megmutatjuk a megoldást. Ha viszont sikerült, és próbára tennénk magunkat további fejtörőkkel, keressük meg, hol rejtőzik a macska ezen a képen, vagy nézzük meg, rájövünk-e, melyik ajándéknak nem örül a nő a fejtörőn.

A második macska az egyik idős hölgy főkötőjén rejtőzik

A második macska az egyik idős hölgy főkötőjén rejtőzik

Forrás: The Sun